Συνδικαλιστές αστυνομικοί για την Σάσα Σταμάτη: Ο ειδικός φρουρός δέχθηκε πιέσεις για να κάνει πίσω

Ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι «ο νόμος είναι ίσος έναντι όλων» εξέδωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής με αφορμή το περιστατικό σύλληψης της δημοσιογράφου Σάσα Σταμάτη.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί κάνουν λόγο για «πιέσεις» που δέχθηκε ο ειδικός φρουρός που έκανε μήνυση στην κ. Σταμάτη, προφανώς για να αποσύρει τη μήνυση.

«Ο Νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι "επωνύμων δημοσιογράφων " και απλών κοινών θνητών . Η ενδεχόμενη έπαρση εκείνων που αισθάνονται υπεράνω του Νόμου υβρίζοντας απλούς εργαζόμενους, εμποδίζοντας τους στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, πρέπει να οδηγείται στην κρίση των δικαστικών αρχών. Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στηρίζει τον συνάδελφο που μπήκε στη "δύνη' παντοειδών πιέσεων και τελικά έπραξε το καθήκον του, όπως στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ενθαρρύνει όλους τους Συναδέλφους να πράττουν τα νόμιμα αδιαφορώντας σε παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας σε όλους τους πολίτες ονοματεπώνυμο, αδιαφορώντας στον "επώνυμο"», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το χρονικό

Στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία οδηγήθηκε η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, η οποία συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης μετά από μήνυση σε βάρος της για εξύβριση από αστυνομικό.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο αστυνομικός, η Σάσα Σταμάτη είχε διπλοπαρκάρει το πρωί της Τετάρτης έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και εκείνος της έκανε παρατήρηση για να πάρει το αυτοκίνητό της από το σημείο.

Τότε, σύμφωνα με τον μηνυτή-αστυνομικό, η κ. Σταμάτη του επιτέθηκε φραστικά και μάλιστα απρεπώς και έτσι εκείνος κατέθεσε μήνυση σε βάρος της για εξύβριση με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι έγιναν κάποιες σκέψεις για να αποσυρθεί η μήνυση, να λήξει το περιστατικό και να αφεθεί ελεύθερη η δημοσιογράφος, ο ειδικός φρουρός επέμενε με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Η ίδια η δημοσιογράφος αρνείται τους ισχυρισμούς του αστυνομικού. Αύριο στις 2.00 το μεσημέρι θα γίνει η δίκη.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα