Συνάντηση Τσίπρα με Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το Σκοπιανό

Ξεκάθαρα αρνητικός στον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μετά την 40 λεπτών συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το γραφείο του στη Βουλή, είναι ιδιαίτερα

ανήσυχος για τις εξελίξεις και τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση και δήλωσε απογοητευμένος από το γεγονός ότι δεν τίθεται στη γείτονα χώρα, ρητά το θέμα της αλλαγής του Συντάγματος σε ό,τι αφορά τις αλυτρωτικές αναφορές.

«Μια διαπραγμάτευση στη λογική του “κατακερματισμού” της λύσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός» καθώς «υπονομεύει τα συμφέροντα της Ελλάδας» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης και συμπλήρωσε λέγοντας πως ο «βίος και η πολιτεία του κ.Τσίπρα είναι γνωστά και ο χειρισμοί του δεν πείθουν ότι μπορεί να διαπραγματευθεί» τονίζοντας με νόημα πως δεν είναι ικανός «να διαπραγματευθεί τίποτα» ενώ τα «αποτελέσματα από άλλες διαπραγματεύσεις που έχει κάνει, είναι γνωστά».

Κατέληξε λέγοντας πως το θέμα των Σκοπίων δεν είναι απλό καθώς αφορά την ίδια την ταυτότητα των Ελλήνων τους οποίους, όπως είπε, η ΝΔ δεν θέλει να τους διχάσει. «Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς» είπε και τόνισε ξεκαθάρισε πως «Ο κ.Τσίπρας θα πορευθεί μόνος του όπως επέλεξε».

Στη συνέχεια ο κ.Τσίπρας θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:

- 12:30 με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

- 13:30 με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

- 15:00 με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

- 17:30 με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Σχετικά:Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ανάγκη να υπάρξει εθνική γραμμή στο ΣκοπιανόΣύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και στην ΠΓΔΜ
Keywords
Τυχαία Θέματα