Συνάντηση μιας ώρας Τσίπρα – Μέρκελ για αναζήτηση λύσης

Περίπου μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην οποία η ελληνική πλευρά προσπάθησε για μια ακόμη φορά να αναζητήσει λύση στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων σε πολιτικό επίπεδο.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες
για το μεταναστευτικό, έλαβε χώρα στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας στο κτήριο του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαψεύσει δημοσιεύματα που έφεραν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έτοιμο να θέσει το τελεσίγραφο «συμφωνία τώρα ή εκλογές».

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν έχουν καμία απολύτως βάση. «Η ελληνική κυβέρνηση όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει», τόνιζε το Μαξίμου.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνοκρατών, εξαιτίας του «χάσματος» που υπάρχει σε μια σειρά από ζητήματα, όπως εργασιακά, ασφαλιστικό και αποκρατικοποιήσεις.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα