Κηδείες 24 μεταναστών στη Μάλτα. Θρήνος για τους νεκρούς της τραγωδίας στη Μεσόγειο

Κηδείες για 24 από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο χειρότερο καταγεγραμμένο ναυάγιο μεταναστών στη Μεσόγειο έλαβαν χώρα στη Μάλτα.

Υπενθυμίζεται ότι υπολογίζεται πως οι νεκροί από την τραγωδία της Κυριακής ανήλθαν στους 800, με την ιταλική αστυνομία να αναφέρει ότι ο καπετάνιος έριξε κατά λάθος το σκάφος του πάνω σε εμπορικό πλοίο που είχε σπεύσει προς διάσωση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι νεκροί από τέτοια περιστατικά έχει φτάσει τους 1.750 φέτος. Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε.
πραγματοποιούν έκτακτη σύνοδο με στόχο την εύρεση τρόπων για τη μείωση των αριθμών των ανθρώπων που ρισκάρουν τις ζωές τους περνώντας τη Μεσόγειο με αναξιόπιστα σκάφη.

Όπως αναφέρει το BBC, τα ονόματα των νεκρών που κηδεύτηκαν ήταν άγνωστα, ωστόσο μετανάστες που έκαναν και οι ίδιοι το επικίνδυνο ταξίδι παρέστησαν στην τελετή, μαζί με εκπροσώπους της κυβέρνησης της Μάλτας και ξένων απεσταλμένων, έξω από το νοσοκομείο Mater Dei.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα