Συνάντηση κορυφαίων διπλωματών Ελλάδας και Τουρκίας στις Βρυξέλλες, με γερμανική συμμετοχή

Η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα, είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσιεύματα: Όπως αναφέρεται, στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενς Πλέτνερ, σύμβουλος πολιτικής ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής της γερμανικής καγκελαρίας.

Κατά

τη συνάντηση, σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, συζητήθηκε η αναζωογόνηση των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η συνάντηση, έγινε την Παρασκευή στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Η συνάντηση λαμβάνει χώρα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα «πάγου» σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, που έχει χαρακτηριστεί από ακραία προκλητική ρητορική από πλευράς της Τουρκίας, με απειλές για πόλεμο («ίσως έρθουμε ένα βράδυ», μέχρι και πρόσφατες απειλές για χτυπήματα με πυραύλους στην Αθήνα) και ισχυρισμούς περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών από κορυφαίους αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει ότι «για εμένα Μητσοτάκης δεν υπάρχει» - με τον Έλληνα πρωθυπουργό να έχει πει ότι ο ίδιος είναι ανοιχτός σε συνάντηση, μα είναι ο Ερντογάν που δεν θέλει.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Sabah

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Περί ΜΚΟ και άλλων ψιμυθίωνΑλμυρός: «Φέρε μου την καραμπίνα να τον σκοτώσω» φέρεται να είπε η μητέραΚατάρ: Eνα Μουντιάλ 300 δισ. δολαρίων που θα μείνει στην ιστορία
Keywords
Τυχαία Θέματα