Σύμβουλος του Ερντογάν: Οι Αμερικανοί θέλουν η Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία, μα είναι «μύγα εναντίον γίγαντα»

Την πεποίθηση ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να επιτεθεί εναντίον της Τουρκίας, όσο η γείτονας είναι απασχολημένη στη Συρία, εξέφρασε ο Γιγκίτ Μπουλούτ, ανώτερος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- συμπληρώνοντας ωστόσο πως η χώρα μας δεν μπορεί να τα βάλει με την Τουρκία, και ότι θα ήταν σαν μια μύγα να πάει να προκαλέσει σε καυγά έναν γίγαντα.

#Erdogan's chief

advisor Yigit Bulut says #Greece is no match fro #Turkey's might, says it is like "a fly picking a fight with a giant", warns terrible consequences for Greece would follow. pic.twitter.com/9LGpRhaAVl

— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) February 14, 2018

Τα σχετικά βίντεο ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, Τούρκου δημοσιογράφου και συγγραφέα και προέδρου του Stockholm Center for Freedom. Σύμφωνα με τα tweets, ο Μπουλούτ προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο θα είχε ως επακόλουθο «τρομερές συνέπειες» για την Ελλάδα, καθώς η τουρκική αντίδραση θα ήταν πολύ σκληρή.

#Erdogan's chief aide Yigit Bulut says he has no doubt that Americans plan to unleash Greece in attacking #Turkey while Turkish military engaged in #Syria, says Turkey's response would be toughest. pic.twitter.com/Iuv3lFB8g2

— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) February 14, 2018

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται στον απόηχο του πρόσφατου περιστατικού με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια, και εν μέσω γενικότερου κλίματος έντασης στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Keywords
Τυχαία Θέματα