Βίντεο: Τολμηρός κορμοράνος βουτά στο νερό και αρπάζει ψάρι από φαλαινοκαρχαρία

Ο φαλαινοκαρχαρίας (rhincodon typus) είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο, και ως εκ τούτου θα περίμενε κανείς να μην τολμούν πολλοί να τον προκαλέσουν- αλλά προφανώς και κανείς δεν το είπε αυτό σε έναν ιδιαίτερα επίμονο κορμοράνο ο οποίος πρωταγωνιστεί σε βίντεο του Manta Scuba Diving που αναρτήθηκε online από το National Geographic.

Στο

βίντεο, που είχε τραβηχτεί από δύτες το 2011 αλλά κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Facebook, το μικρό (σε σύγκριση με τον φαλαινοκαρχαρία) πουλί εμφανίζεται να βουτά με τόλμη στο νερό και να αρπάζει ένα ψάρι ρεμόρα το οποίο ήταν προσκολλημένο πάνω στον καρχαρία, για να απομακρυνθεί και να βγει ξανά στην επιφάνεια.

Τα ρεμόρα ζουν ακολουθώντας μεγαλύτερα ψάρια και τρώγοντας τα αποφάγια τους. Για να προσκολλώνται πάνω σε αυτά διαθέτουν ισχυρές «βεντούζες». Όσον αφορά στους κορμοράνους, διαθέτουν ισχυρά ράμφη και πόδια με μεμβράνες που τους επιτρέπουν να βουτάνε σε μεγάλα βάθη και να πιάνουν ψάρια. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, έχουν παρατηρηθεί να βουτούν σε βάθος που αντιστοιχεί στο ύψος ενός κτιρίου 13 ορόφων.

Keywords
Τυχαία Θέματα