Στον Έβρο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τμήμα του φράχτη του Έβρου

Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί επισκέπτεται την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, ενώ το απόγευμα θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου.

Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον Έβρο, απόδειξη ότι αποτελεί μία από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος ο πρωθυπουργός, κάτι που είχε ανακοινώσει

ο ίδιος κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στα μέσα Ιανουαρίου.

Όπως είχε πει, η επιλογή αυτή είναι συμβολική αλλά και ουσιαστική καθώς ο Έβρος είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή των μεγάλων εθνικών προκλήσεων που αντιμετώπισε η κυβέρνηση ενώ βρίσκεται και στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών προκλήσεων.

Σημείο αναφοράς για την κυβέρνηση αποτελεί η ολοκλήρωση του φράχτη και είναι χαρακτηριστικό ότι το έργο επέκτασης του είχε αποφασιστεί σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ να προχωρήσει κατά προτεραιότητα, σε μία προσπάθεια αποτροπής των μεταναστευτικών ροών.

«Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει»

Το θέμα της επέκτασης του φράχτη έχει προκαλέσει και έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κίνηση του Δημήτρη Παπαδημούλη να ζητήσει από την Ε.Ε. να μη χρηματοδοτούνται τέτοια έργα.

«Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει τον φράχτη του Έβρου. Να το ακούσετε όλοι, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες.

Χρειάζεται απλά κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη μέρα. Και σε όλους αυτούς, εντός και εκτός Ελλάδος, που μας είπαν: η Ευρώπη δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα, τους απαντώ λέγοντάς τους δύο πράγματα:

Πρώτον, ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει πια τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων.

Όμως και σε όλους όσοι αγωνίζονται σήμερα, φορώντας το κομματικό τους καπέλο και τις κομματικές τους παρωπίδες, να υπονομεύσουν το έργο αυτής της Κυβέρνησης, τους απαντώ ξεκάθαρα: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», ήταν το σαφέστατο μήνυμα που έστειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Γέρακα. Την απόφαση του να προχωρήσει η επέκταση του φράχτη, έστω και με εθνικούς πόρους, είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση στην Κομοτηνή, τον Ιανουάριο.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Κυβέρνηση: Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει η χώρα σε κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό και το προσφυγικόΗ Φινλανδία στο κατώφλι του ΝΑΤΟ με τις «ευλογίες» της ΤουρκίαςΚ. Μητσοτάκης: Κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για περισσότερες δουλειές και αύξηση του κατώτατου μισθού
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έβρο, Κυριάκος Μητσοτάκης,evro, kyriakos mitsotakis