Tσαρλς Μπρόνσον: Ο πιο διαβόητος κρατούμενος της Βρετανίας θα παραμείνει στη φυλακή

O Τσαρλς Άρθουρ Σαλβαντόρ (γενν. 1952), πio γνωστός ως Τσαρλς Μπρόνσον, o Βρετανός εγκληματίας που έχει χαρακτηριστεί από τον βρετανικό Τύπο ως «ο πιο βίαιος κρατούμενος στη Βρετανία» και «ο πιο διαβόητος κρατούμενος της Βρετανίας». Έχει περάσει περιόδους κρατούμενος στα ψυχιατρικά νοσοκομεία υψίστης ασφαλείας Rampton, Broadmoor και Ashworth. Μετά την απελευθέρωσή του το 1987, ξεκίνησε μια καριέρα στη πυγμαχία με γυμνές αρθρώσεις στο Ιστ Εντ του Λονδίνου. Ο μάνατζερ του θεώρησε ότι χρειαζόταν ένα πιο κατάλληλο όνομα και του πρότεινε
να το αλλάξει σε Τσαρλς Μπρόνσον το 1987, προς τιμή του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού.

Ο «πιο διαβόητος και επικίνδυνος κρατούμενος» της Βρετανίας, ο Τσαρλς Μπρόνσον θα παραμείνει πίσω από τα κάγκελα, αφού απορρίφθηκε την Πέμπτη το αίτημά του για αποφυλάκιση. Η αρμόδια επιτροπή απέρριψε επίσης το αίτημά του να μεταφερθεί σε ανοιχτή φυλακή. Η απόφαση έρχεται καθώς ο Μπρόνσον, ο οποίος άλλαξε το επώνυμό του σε Τσαρλς Σαλβαντόρ το 2014, συμμετείχε σε μία από τις πρώτες δημόσιες ακροάσεις για αποφυλάκιση στη Βρετανία νωρίτερα αυτό το μήνα. 

Ο Μπρόνσον φυλακίστηκε για ένοπλη ληστεία το 1974 και, παρά ορισμένες σύντομες περιόδους ελευθερίας, βρίσκεται έκτοτε στη φυλακή.

Η αρχική επταετής ποινή του 70χρονου έχει παραταθεί πολλές φορές λόγω των βίαιων επιθέσεων του εναντίον του προσωπικού της φυλακής και των συγκρατούμενων του.

Κατά τη διάρκεια των 48 ετών κράτησής του, έχει οργανώσει εννέα διαδηλώσεις σε ταράτσες, επιτέθηκε σε κρατούμενους και στο προσωπικό των φυλακών και έχει συλλάβει όμηρους 11 άτομα, μεταξύ των οποίων έναν διοικητή φυλακής, τον δικό του δικηγόρο και έναν δάσκαλο τέχνης στη φυλακή που τον κράτησε όμηρο για 43 ώρες υπό την απειλή μαχαιριού. Ως αποτέλεσμα, παρατάθηκε επανειλημμένα η παραμονή του στη φυλακή και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην απομόνωση.

Κατά τη διάρκεια της δημόσιας ακρόασης για αποφυλάκιση, ισχυρίστηκε ότι ήταν ένας «αναγεννημένος καλλιτέχνης» που «πέρασε μια φάση» σύλληψης ομήρων.

Σε έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς την απόφαση να μην τον αφήσει ελεύθερο, το συμβούλιο αποφυλάκισης με όρους ανέφερε: «Μετά από εξέταση των συνθηκών της παράβασής του, της προόδου που σημείωσε ο κ. Σαλβαδόρ κατά τη διάρκεια της κράτησης και των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν στις ακροάσεις, η επιτροπή έκρινε ότι ο κ. Σαλβαντόρ δεν είναι κατάλληλος προς απελευθέρωση».

Prisoner Charles Bronson will learn tomorrow if he has persuaded the parole board to free him after 48 years in jail, but he’s not hopeful. In a recent voice message to Sky News Bronson said: “They keep f****** drumming it into the public I’m a danger"

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tσαρλς Μπρόνσον, Βρετανίας,Tsarls bronson, vretanias