Στο «πάγωμα» όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ειδησεογραφικού πρακτορείου Russia Today προχώρησε η Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο «πάγωσε» όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Russia Today (RT) το οποίο χρηματοδοτείται από τη ρωσική κυβέρνηση.

Η αρχισυντάκτης του RT Μαργαρίτα Σιμόναγιαν με ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε: «Έκλεισαν όλους τους λογαριασμούς στη Βρετανία. Όλους τους λογαριασμούς. Η απόφαση είναι αμετάκλητη. Ζήτω η ελευθερία του λόγου».

'Britain

on its way out of EU abandoned all its commitments to protect freedom of speech' - @mfa_russia spox https://t.co/4uO5Yksm9s

— RT (@RT_com) October 17, 2016

Επίσης η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, η Μαρία Ζακχάροβα πρόσθεσε πως η Βρετανία με το που εγκαταλείπει την ΕΕ γυρνάει και την πλάτη της στις όποιες υποχρεώσεις της αναφορικά με την ελευθερία της έκφρασης.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Ofcom είχε καταγγείλει το RT για μεροληπτική κάλυψη των εξελίξεων στην Ουκρανία και τη Συρία, ενώ το Σαββατοκύριακο oι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησαν ότι οι δυτικοί σύμμαχοι ετοιμάζονται να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Συρίας και της Ρωσίας εξαιτίας της πολιορκίας του Χαλεπίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου ότι προτάθηκε «σειρά μέτρων», ανάμεσά τους και «επιπλέον μέτρα κατά του καθεστώτος και των υποστηρικτών του».

BREAKING: RT bank accounts blocked in UK – editor-in-chief https://t.co/4uO5Yksm9s

— RT (@RT_com) October 17, 2016

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα