Ταξίδι στις «Πύλες της Κολάσεως» του πλανήτη Γη

Τις περιοχές της Γης που έχουν συνδεθεί στην μυθολογία με τον «Κάτω Κόσμο» συγκέντρωσε σε ιστοσελίδα Atlas Obscura, κάνοντας μάλιστα αναφορά στο Ακρωτήριο Ταίναρο, όπου βρισκόταν το νεκρομαντείο του Ποσειδώνα. Αφορμή στάθηκε φυσικά έλευση του Χάλοουιν που γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου σε πολλές χώρες της Δύσης και σχετίζεται τον κόσμο των νεκρών και της μαγείας.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά:

Το Σπήλαιο του Ταινάρου, Ελλάδα

Αποτελεί το νοτιότερο
άκρο της Ευρώπης και της Βαλκανικής χερσονήσου ενώ για τους αρχαίους Έλληνες ήταν πέρασμα στον «Κάτω Κόσμο». Το σημείο αναφέρεται αρκετές φορές στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Είναι το πέρασμα προς τον Άδη που ακολούθησε ο Ηρακλής, αλλά και ο Ορφέας.

Η Χέκλα, Ισλανδία

Πρόκειται για ενεργό ηφαίστειο που, σύμφωνα με τον θρύλο, συνιστά πύλη της Κολάσεως. Έχει χαρακτηριστεί ακόμα ως η «αιώνια φυλακή του Ιούδα».

Η Φενγκντού, Κίνα

Πρόκειται για μια «πόλη φαντασμάτων» ηλικίας 2.000 ετών που πιστεύεται ότι είναι το μέρος από όπου περνούν οι νεκροί για την μετά θάνατον ζωή.

Η Λίμνη του Κούρτιους, Ιταλία

Στην ρωμαϊκή αγορά της Ρώμης θα βρει κανείς την λίμνη του Κούρτιους (Lacus Curtius), η οποία θεωρείται ότι αποτελεί ένα ακόμα πέρασμα στον «Κάτω Κόσμο».

Η Πύλη του Πλούτωνα, Τουρκία

Μία ακόμα πύλη για τον Άδη θεωρείται ότι βρίσκεται στη νοτιοδυτική Τουρκία, όπου ανακαλύφθηκε πρόσφατα η λεγόμενη «πύλη του Πλούτωνα».

Οι Επτά πύλες της Κολάσεως, ΗΠΑ

Στην Πενσυλβάνια θα βρει κανείς μια δασώδη περιοχή όπου ο θρύλος θέλει όποιον περάσει από εκεί να καταλήγει κατευθείαν στην κόλαση.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι στην αρχαιότητα είσοδος του «Κάτω Κόσμου» δεν ήταν μόνο ο Ταίναρος, αλλά και ο ποταμός Αχέρων, όπου ο «ψυχοπομπός» Ερμής παρέδιδε τις ψυχές των νεκρών στον Χάροντα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα