Στο Λασίθι θα σε βρει το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay

.

Στην Κρήτη πιείς δε πιείς τσικουδιά ή ρακή, είναι βέβαιο ότι θέλεις να τη «ρουφήξεις» από άκρη σε άκρη.

Ως μανιώδης λάτρης των ταξιδιών (και ρακή θα πιω) την Κρήτη την έχω μετρήσει σχεδόν σπιθαμή προς σπιθαμή. Και κάθε φορά, όλο και κάτι καινούργιο ανακαλύπτω, κάτι που με κάνει να δυσκολεύομαι να πάρω τον δρόμο της επιστροφής. Επαέ θέσω, δεν το κουνάω από εδώ, που έλεγε και η γιαγιά μου η Κρητικιά... 

Στο Λασίθι, την προτελευταία φορά

που πήγα, πριν 3 χρόνια, γνώρισα τον τρόπο του πώς μεταμορφώνεται ένα ξενοδοχείο, με ιστορία 50 ετών στην ελληνική φιλοξενία, σε έναν προορισμό. Διότι το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, που περιβάλλεται από τις καταπράσινες πλαγιές του Λασιθίου και το πανέμορφο Κρητικό Πέλαγος, συνθέτει από μόνο του έναν προορισμό, διαθέτοντας τέτοιες εγκαταστάσεις που κυριολεκτικά ξεφεύγουν από τα στενά όρια της φιλοξενίας.

Θυμάμαι την εκτεταμένη ανακαίνιση που έκανε η ZEUS International Hotels & Resorts, όταν απέκτησε το ξενοδοχείο και το όραμά της να δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Τότε ήταν μόνο η αρχή…

Μαθαίνοντας για την προσθήκη βιλών και μπανγκαλόου, πολλά από τα οποία με ιδιωτική πισίνα, στα 318 πολυτελή δωμάτια, είπα να κατέβω από τον 5ο όροφο στο επίπεδο της θάλασσας, μπροστά στον κόλπο του Μιραμπέλλο. Κι αυτή η επιλογή μου αποδείχθηκε εξαιρετική. 

Τακτοποιώντας πρόχειρα τις αποσκευές, και έχοντας μείνει έκπληκτος από τη διακόσμηση της Junior Suite στο μπανγκαλόου, με λιτή αισθητική, παραδοσιακά μοτίβα, χρώματα εμπνευσμένα από το κρητικό πέλαγος και το πλούσιο φυσικό τοπίο, είπα ότι ήρθε η ώρα για πραγματικές κρητικές διακοπές, που σημαίνουν και κρητική κουζίνα!

.

Μια βόλτα κατά μήκος της παραλίας, για να πάρω μια ανάσα και λίγο ιώδιο, μου έδωσε την ευκαιρία να περπατήσω στη σύγχρονη μαρίνα που αποτελεί θαλάσσιο καταφύγιο για τους περιπετειώδεις ναυτικούς. Μάλιστα, με τα σκάφη τους μπορούν από εδώ να προσεγγίσουν τις πανέμορφες ακτές της Κρήτης. Για εκείνους που δεν έχουν δικό τους σκάφος μπορούν να νοικιάσουν ένα για τις κοντινές εξορμήσεις. Κι όπως πληροφορήθηκα από το concierge του beach club μπορούν να σου οργανώσουν δραστηριότητες με διασκεδαστικά θαλάσσια σπορ ή συναρπαστικές περιηγήσεις σε αξιοθέατα αλλά και χαλαρωτικές εκδρομές για ψάρεμα. Διάλεξα το ψάρεμα, διότι δεν το κάνεις κάθε μέρα, και το έβαλα στο πρόγραμμα…

.

Η χαλάρωση είναι πάντα απαραίτητη όπως και η περιποίηση και οι έμπειροι θεραπευτές του πολυτελούς Spa που με ανέλαβαν, αφού είχα κάνει κράτηση, με έκαναν να ξανανιώσω. Με τα κρεμμυδάκια ήθελα να πω, με τα χέρια τους, αλλά αυτά τα έβαλαν στα ντολμαδάκια!

Πάντως, είναι τόσες οι επιλογές που υπάρχουν στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, με αθλητικές εγκαταστάσεις, σύγχρονα γήπεδα, πολυτελείς πισίνες και υπαίθριους χώρους άσκησης ή κάνοντας yoga στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε έναν ελαιώνα, που δεν προλαβαίνεις να πρωτοδιαλέξεις.  

.

Πώς περνά η ώρα και πώς ανοίγει η όρεξη. Το καλοκαιρινό αεράκι με οδήγησε ξανά στην παραλία στο Bay Grill για κάτι ελαφρύ με τρυφερό ψητό κρέας και για το φινάλε μιας γεμάτης μέρας, οι μυρωδιές με οδήγησαν πρώτα στο Καφενείο. Εκεί ξεκίνησα το απόλυτο γευστικό ταξίδι στην κρητική παράδοση, με όλα αυτά που ενώ τα έχεις ξαναδοκιμάσει, θέλεις συνεχώς κι άλλο, κι άλλο. Πόσα παραπάνω ντολμαδάκια, δηλαδή… και μετά για ποτό στο Shisha Patio, χαλαρώνοντας στους αναπαυτικούς καναπέδες και τις πολύχρωμες μαξιλάρες κάτω από τον έναστρο κρητικό ουρανό. 

Οι γαστρονομικές επιλογές δεν σταματούν εδώ, αφού υπάρχει η δυνατότητα και για ένα fine dining δείπνο στο εξαιρετικό Elia A La Carte Restaurant με μοναδική θέα στη θάλασσα και ένα ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα. 

.

Όμως, το πιο υπέροχο μέρος για να δημιουργήσετε μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις είναι στη «SPILIA», τη φυσική σπηλιά του ξενοδοχείου, που είναι ειδικά διαμορφωμένη σε ένα κελάρι γευσιγνωσίας και οινογνωσίας. Επειδή ο χώρος λειτουργεί αποκλειστικά με κρατήσεις, φρόντισα από νωρίς να αποφασίσω την επιθυμητή μέρα για να βρω σίγουρα διαθεσιμότητα.

.

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με πλούσιο πρωινό στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Αmalthea, που υμνεί τη μεσογειακή κουζίνα και την κρητική γαστρονομική παράδοση μέσα από πλούσια μπουφέ. Επρεπε να πάρω δυνάμεις διότι είχα να οδηγήσω μέχρι το οροπέδιο Λασιθίου και από εκεί να πάω περπατώντας στο Δικταίον Άντρον, ένα σπήλαιο που με τραβά ο μύθος του, για τη Ρέα που πήγε να γεννήσει τον Δία.

Στο φοινικόδασος του Βάι θα πήγαινα την επόμενη μέρα. Αλλωστε, είχα καιρό μπροστά μου. Και βέβαια, επιστροφή στον προορισμό, το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, για μια καινούργια εμπειρία. 

.Related...Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα η ασφάλεια προσωπικού και εγκαταστάσεων των Ενόπλων ΔυνάμεωνΘρήνος στην Επανομή Θεσσαλονίκης: Έφυγε από τη ζωή 18χρονος ποδοσφαιριστής της ΑναγέννησηςΣενεγάλη: Εξαφανισμένοι μετανάστες θαμμένοι σε παραλία με αδήλωτους τάφους
Keywords
Τυχαία Θέματα
Λασίθι, Wyndham Grand Crete Mirabello Bay,lasithi, Wyndham Grand Crete Mirabello Bay