Στο «κυνήγι» των UFO και η NASA: Τι ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία

Η ΝASA ανέθεσε σε μια ομάδα έρευνας να αρχίσει νωρίς το φθινόπωρο τη μελέτη «αγνώστων εναερίων φαινομένων» (UAP-unidentified aerial phenomena όπως αποκαλούνται πλέον ταUFO- ΑΤΙΑ).

Δουλειά της ομάδας είναι να αναζητήσει εξηγήσεις γεγονότων/ φαινομένων στον ουρανό που δεν μπορούν να ερμηνευτούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα. Η έρευνα αυτή θα εστιάσει στην ταυτοποίηση διαθέσιμων δεδομένων, τους καλύτερους τρόπους συλλογής δεδομένων στο μέλλον και το πώς η NASA θα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα

για την πρόοδο της επιστημονικής κατανόησης και γνώσης ως προς τα UAP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΗΠΑ: Νέα ομάδα για τη διερεύνηση UFO από το Πεντάγωνο

Ο περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων UAP αυτή τη στιγμή κάνει δύσκολη την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων για τη φύση αυτών των γεγονότων. Τα άγνωστα φαινόμενα στην ατμόσφαιρα παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο από άποψης εθνικής ασφαλείας όσο και ασφαλείας στον αέρα. Το να εξακριβωθεί ποια από αυτά οφείλονται σε φυσικά φαινόμενα αποτελεί σημαντικό βήμα στην αναγνώριση ή διαχείριση/ αντιμετώπισή τους, ειδικά όσον αφορά στην ασφάλεια των πτήσεων. «Δεν υπάρχουν στοιχεία πως τα UAP είναι εξωγήινης προέλευσης» τονίζεται στη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της NASA.

«Η NASA πιστεύει πως τα εργαλεία επιστημονικής ανακάλυψης είναι ισχυρά και εφαρμόζονται και εδώ» είπε ο Τόμας Ζούρμπουχεν, υποδιευθυντής της NASA αρμόδιος για θέματα επιστήμης στα κεντρικά της υπηρεσίας στην Ουάσινγκτον. «Έχουμε πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος παρατηρήσεων της Γης από το Διάστημα- και αυτό είναι το ζωτικό κομμάτι της επιστημονικής έρευνας. Έχουμε τα εργαλεία και την ομάδα που μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την κατανόηση που έχουμε για το άγνωστο. Αυτός είναι ο ορισμός της επιστήμης. Αυτό κάνουμε».

Σημειώνεται πως δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της Unidentified Aerial Phenomena Task Force του αμερικανικού Πενταγώνου ή τον διάδοχό της, το Airborne Object Identification and Management Synchronization Group. Η έρευνα αναμένεται να χρειαστεί εννιά μήνες για να ολοκληρωθεί.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...H πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας αρραβωνιάστηκε τον αμφιφυλόφιλο σαμάνο εραστή τηςΠειραματική θεραπεία εξαφάνισε τον καρκίνο από όλους τους ασθενείς που συμμετείχαν στη δοκιμήΚοινή γονική μέριμνα παιδιού εκτός γάμου: Δικαστική απόφαση δίνει καθημερινή επικοινωνία φυλακισμένου-πατέρα με την κόρη του
Keywords
Τυχαία Θέματα