Στην απελευθέρωση παιδιών - στρατιωτών συμφώνησαν οι ένοπλες οργανώσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Στην απελευθέρωση των παιδιών στρατιωτών συμφώνησαν οι ένοπλες οργανώσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών. Ακόμα, δέχτηκαν να αφήσουν ελεύθερα και τα παιδιά που χρησιμοποιούν ως μάγειρες και αγγελιοφόρους ή για σεξουαλικούς σκοπούς.

Η συμφωνία αφορά περίπου 6.000 με 10.000 παιδιά, ενώ σύμφωνα με την UNICEF, oι οκτώ βασικότερες οργανώσεις πολιτοφυλάκων συμφώνησαν ακόμη να τερματίσουν εφεξής τη στρατολόγηση παιδιών.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προόδου για
την προστασία των παιδιών σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Μοχάμεντ Μάλικ Φολ, ο απεσταλμένος της οργάνωσης του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Η συμφωνία υπογράφηκε στη διάρκεια ενός φόρουμ εθνικής συμφιλίωσης με στόχο τον τερματισμό του κύκλου σεχταριστικής βίας που έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων κι έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου πολιτών.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές στη συμφωνία θα καταλήξουν σε ένα χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση των παιδιών και την επιστροφή τους στην οικογένεια και στα σπίτια τους, αλλά και για την προστασία και την υποστήριξή τους ώστε να μπορέσουν να χτίσουν και πάλι τη ζωή τους, κατέληξε η UNICEF.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα