Το Ποτάμι: Δυσοίωνα τα μηνύματα για τον τουρισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση για τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο του τουρισμού, εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής αστάθειας, κατέθεσαν προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη οι βουλευτές του Ποταμιού Νίκος Ορφανός και Χριστίνα Ταχιάου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ερώτηση που καταθέτουν οι δύο Βουλευτές:

«Εξαιρετικά δυσοίωνα είναι τα στοιχεία για τις κρατήσεις ξένων τουριστών προς τη χώρα μας. Τους τελευταίους δύο μήνες – Μάρτιο και Απρίλιο- παρατηρείται αλλαγή συμπεριφοράς των ξένων τουριστών στην

επιλογή της Ελλάδας ως καλοκαιρινού τουριστικού προορισμού από τις δύο βασικές αγορές της Γερμανίας και της Αγγλίας για το 2015» και συνεχίζει η ερώτηση «η Γερμανική αγορά καταγράφει ανησυχητική πτώση της τάξης του 26% στις κρατήσεις Μαρτίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς. Πτωτικές είναι οι τάσεις που καταγράφονται και στη Βρετανική αγορά το μήνα Απρίλιο. Η σημαντική πτώση των κρατήσεων αναμένεται να συνεχιστεί και το μήνα Μάϊο, ο οποίος αποτελεί βαρόμετρο για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς, αν συνεχιστεί το κλίμα της οικονομικής αστάθειας».

Το κείμενο καταλήγει με την ερώτηση προς τον Γιώργο Σταθάκη για το «ποια είναι η εθνική στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιστροφή του αρνητικού οικονομικού κλίματος, με στόχο να αλλάξει η συμπεριφορά των ξένων τουριστών» και για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να λάβει μέτρα για τις τυχόν επιπτώσεις στη μειωμένη τουριστική κίνηση, στα νησιά, από την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

τουρισμόςTo ΠοτάμιερώτησηΓ. ΣταθάκηςΝ. ΟρφανόςΧ. ΤαχιάουHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα