Στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης κατηγορούν το Twitter ότι προσπαθεί να «ρίξει» τον Ερντογάν

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί το Twitter ότι αφαίρεσε hashtag με τον τίτλο #WeLoveErdogan (Αγαπάμε τον Ερντογάν) από την κατηγορία των δημοφιλέστερων αναρτήσεων. Τις κατηγορίες εξαπέλυσε Τούρκος υπουργός, ο οποίος «βλέπει» μια παγκόσμια συνωμοσία εναντίον του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Bekir Bozdağ, έκανε την εξής ερώτηση στα ανώτατα στελέχη του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης: «Ρωτώ ποιος
σας έδωσε την οδηγία να αφαιρέσετε το #WeLoveErdogan; Ήταν μια χώρα, ένα άτομο, μια τρομοκρατική οργάνωση ή κάποιος άλλος;»

«Είμαι απλά περίεργος. Είναι η χρήση ενός μηνύματος που λέει «Αγαπάμε τον Ερντογάν» αντίθετη με τους κανόνες του Twitter; Γιατί ένα μήνυμα που εκφράσει την αγάπη των ανθρώπων ενοχλεί το Twitter;», αναρωτήθηκε, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος «μιας παγκόσμιας επιχείρισης εναντίον του προέδρου μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια άποψη εξέφρασε και ο δήμαρχος της Άγκυρας, Melih Gökçek, ο οποίος δήλωσε ότι το Twitter κατέβασε εσκεμμένα το hashtag.

Υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου είχαν δημιουργήσει το δημοφιλές hashtag για να εκφράσουν την στήριξή τους κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πρόκειται για μια κρίσιμη επίσκεψη, σε μια εποχή που ο Ερντογάν κατηγορείται ότι παρεμποδίζει την ελευθερία του λόγου στη χώρα του.

Υπενθυμίζουμε ότι οι σχέσεις της Τουρκικής κυβέρνησης με το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους απλούς πολίτες να σχολιάσουν δημοσίως την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, είναι τεταμένες. Ο ίδιος έχει μάλιστα επανειλημμένως μπλοκάρει την πρόσβαση στο Twitter για τους Τούρκους πολίτες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα