Σκουρλέτης: «Σαχλή πρωτοβουλία» το «Παραιτηθείτε», «ακροδεξιά λογική» από την αντιπολίτευση

Διάφοροι χαρακτηρισμοί και υψηλοί τόνοι χαρακτήρισαν την ομιλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, το βράδυ σε πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα.

Ο κ. Σκουρλέτης ισχυρίστηκε ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε «στρατηγικό αδιέξοδο» και προσπαθεί να κρυφτεί γύρω από «σαχλές πρωτοβουλίες», όπως το «Παραιτηθείτε», που, όπως υποστήριξε, προωθεί μια «απολίτικη, ακροδεξιά λογική.

Όπως είπε, η άρνηση του ρόλου των κομμάτων, είναι μία πολιτική άρνησης της Δημοκρατίας και
πρόσθεσε ότι η αντιπαράθεση γίνεται πάνω σε προγράμματα, ιδέες και θέσεις. Επίσης άσκησε κριτική και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αρνείται να κάνει αυτοκριτική, ενώ χαρακτήρισε «βαρόνους» τους κ.κ. Βενιζέλο και Λοβέρδο, που «κάθε φορά που μιλάνε, προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ορθότητα των επιλογών τους, δηλαδή την ορθότητα των μεγάλων πολιτικών εγκλημάτων που έκαναν και οδήγησαν σε αδιέξοδα». Είναι κρίμα ένα «ιστορικό κόμμα» να κινείται στον «αστερισμό της νεοφιλελεύθερης ΝΔ» είπε.

Μιλώντας για το Ποτάμι, το χαρακτήρισε «μεταμοντέρνο μόρφωμα» το Ποτάμι, και «γραφική» την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ισχυρίστηκε ότι το «Παραιτηθείτε» υποκινείται από τη ΝΔ και διοργανώνεται από «ακροδεξιά στοιχεία», αλλά όταν ρωτήθηκε για τους «Αγανακτισμένους» υποστήριξε ότι ήταν «λαϊκό κίνημα» που «συγκλόνισε την Ευρώπη».

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα