"Ρήμαζαν" αυτοκίνητα και πωλούσαν ναρκωτικά

Συμμορία, τα μέλη της οποίας έκλεβαν εξαρτήματα από αυτοκίνητα και διακινούσαν ναρκωτικά σε Καισαριανή, Παγκράτι, Βύρωνα και Νότια Προάστια, εξάρθωσαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τα οποία συνέλαβαν δώδεκα μέλη της.

Σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών, οι κακοποιοί στοχοποιούσαν μόνο δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης και από το εσωτερικό του άρπαζαν τιμόνια, λεβιέδες, στροφόμετρα, αλλά και τους προφυλακτήρες. Όλα τα

εξαρτήματα τα πωλούσαν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας διαπίστωσαν πως κάποια από τα μέλη της σπείρας παράλληλα διακινούσαν και ναρκωτικές ουσίες. Στις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κυρίως διαδικτυακές εφαρμογές, για να μην καταγράφονται οι συνομιλίες τους, ενώ πάντα χρησιμοποιούσαν κωδικούς για την παράνομη δραστηριότητά τους.

″Πάνω - κάτω” αποκαλούσαν την κατόπτευση τού χώρου, ”μαντάμ” τα χάπια έξτασι, ”κυρία” την κοκαΐνη, ”σκου” την κάνναβη, ”κουμπιά” ή ”μάτια” τα χάπια.

.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν 19 έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους (καβάτζες) των μελών της οργάνωσης, στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου, Παγκρατίου, Γλυφάδας, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής και Δάφνης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

9 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

3 μοτοσυκλέτες

3 μαχαίρια

ηλεκτρικός εκκενωτής ( tazer )

πτυσσόμενη ράβδος

πιστόλι -ρεπλίκα

το χρηματικό ποσό των -41.815- ευρώ

κοκαΐνη βάρους -56,3- γραμμαρίων

κάνναβη, σε μορφή πλάκας σοκολάτας βάρους -351- γραμμαρίων

κάνναβη βάρους -221,7- γραμμαρίων

κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βάρους -38,4- γραμμαρίων

κάνναβη με αναμειγμένο καπνό βάρους -141- γραμμαρίων

3 αυτοσχέδια τσιγάρα περιέχοντα κάνναβη

ζυγαριά ακριβείας

5 κινητήρες I . X . E . αυτοκινήτων

πλήθος από εξαρτήματα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων (καθίσματα, τιμόνια, προφυλακτήρες, κοντέρ, καθρέπτες, λεβιέ ταχυτήτων, φανάρια πορείας, φινιστρίνια, μοχλοί χειρισμού συστημάτων φωτισμού, θύρες εισόδου και αποσκευών, συστήματα αναδίπλωσης κουκούλας, αποθηκευτικά συρτάρια, ηχοσυστήματα, ταχύμετρα, οθόνες πλοήγησης κ.τ.λ.)

πλήθος μεταλλικών εργαλείων

17 κινητά τηλέφωνα

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 61 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα και 40 συναλλαγές – διακινήσεις ναρκωτικών ουσιών.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΠάτρα: Μυστηριώδες τρωκτικό-γίγας ξεβράστηκε σε παραλίαΡωσία: Κοινό σε συναυλία φώναζε ρυθμικά «Γ**ω τον πόλεμο»Παλαιοντολόγοι βρήκαν τον «Δράκο του Θανάτου»
Keywords
Τυχαία Θέματα