Πύργος του Άιφελ: Η αρχιτέκτονας από τον Λίβανο που έδωσε νέα πνοή στο εστιατόριο «Jules Verne»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Office for the week #cultureinarchitecture #interiors #design #construction #sitework #details #womenindesign #dreamteam #eiffeltower #ironlady @lejulesverneparis #wip #paris #inthesky ✨✨✨

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aline Asmar d'Amman (@alineasmardamman) στις 2 Ιούλ, 2019 στις 4:39 πμ PDT

«Το να μπορείς να λες γεια σας κυρίες φτάνοντας σε ένα εργοτάξιο μπορεί να μην ακούγεται σημαντικό,

αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα» είπε η Αλίν Ασμάρ Ντ′ Αμάν, η αρχιτέκτονας που επιλέχθηκε να ανακαινίσει το «Jules Verne», το εστιατόριο που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ, 125 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Η αρχιτέκτονας από τον Λίβανο είναι μέλος της νέας δημιουργικής ομάδας που ανέλαβε το εστιατόριο, δουλεύοντας παράλληλα με τον σεφ Φρεντερίκ Αντόν του εστιατορίου Le Pre Catelan με αστέρι Michelin, ο οποίος δηλώνει ότι θέλει να μετατρέψει το ρεστοράν σε «ένα μαγευτικό γαστρονομικό προορισμό στο Παρίσι».

«Υπήρξαν πολλές γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτό το πρότζεκτ» δήλωσε η αρχιτέκτονας στο WWD προσθέτοντας ότι τα περίτεχνα μεταλλικά τραπέζια είναι δημιουργίες της Μαρί Κουρί, η οποία είναι καλλιτέχνης από τον Λίβανο με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά.

Τα πάνελ τοίχου από καθρέφτες δημιουργήθηκαν από τη Γαλλο-Σουηδέζα καλλιτέχνη, Ίνγκριντ Ντόνατ.

«Ήθελα να προβάλλω τη γυναικεία δημιουργικότητα» ανέφερε η Ασμάρ Ντ′ Αμάν, η οποία ίδρυσε το αρχιτεκτονικό στούντιο Culture in Architecture το 2011.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Light and airy, bold and feminine, embracing the Parisian landscape and the chic of French decorative arts, the new interiors of @lejulesverneparis @fredericanton are designed by us #cultureinarchitecture #paris as a tribute to the Iron Lady and the city of lights.

Keywords
Τυχαία Θέματα