Πυρά κατά της αστυνομικής διεύθυνσης της Κωνσταντινούπολης. Νεκρός ο ένας εκ των δραστών

Πυρά έξω από την κεντρική αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης άνοιξαν δύο άτομα. H αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των δραστών τραυματίζοντας θανάσιμα μια γυναίκα ενώ κατά πληροφορίες ο συνεργός του φέρεται να έχει διαφύγει. Κατά τη συμπλοκή φαίνεται πως τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

«Μία γυναίκα τρομοκράτης σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή των πυρών, έφερε πάνω της έναν εκρηκτικό μηχανισμό και ένα περίστροφο. Ο άλλος δράστης, που έχει τραυματιστεί, κατάφερε να διαφύγει», δήλωσε ο κυβερνήτης Βασίπ Σαχίν αν και τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο δεύτερος
δράστης συνελήφθη.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του πρακτορείου ειδήσεων Ντογάν απεικονίζεται ένα πρόσωπο να κείτεται στο έδαφος την ώρα που περιπολικά της αστυνομίας αποκλείουν την πρόσβαση στον δρόμο, στη συνοικία Ακσαράι στην κεντρική Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης ένοπλος εισέβαλε σε γραφείο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP, το οποίο εδρεύει σε προάστιο της. Ο δράστης τελικά συνελήφθη.

Τα νέα αυτά περιστατικά καταγράφονται λίγες μόλις ώρες μετά το θάνατο του Εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ , ο οποίος την Τρίτη κρατείτο όμηρος μελών του απαγορευμένου στην Τουρκία κόμματος, DHKC. Η ομηρία του Εισαγγελέα ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν κατά το ξέσπασμα των γεγονότων της πλατείας Γκεζί. Η ομηρία έληξε με επιχείρηση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης κατά την οποία τραυματίστηκαν θανάσιμα και οι δράστες της επίθεσης.

Το ίδιο βράδυ στην πόλη ξέσπασαν βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας ενώ το πρωί της Τετάρτης μέσα σε ένα ιδιαίτερο φορτισμένο κλίμα κηδεύτηκε ο Εισαγγελέας, Κιράζ ενώ η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της χώρας δηλώνει πως ξεκινά πόλεμο «με τις δυνάμεις του σκότους».

Όλα αυτά περίπου δύο μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία κατά τις οποίες θα κριθεί και εάν θα επιτευχθεί ο στόχος του Ταγίπ Ερντογάν για την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του προέδρου, αξίωμα το οποίο αυτή την περίοδο κατέχει ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu και Hurriyet Daily News
Keywords
Τυχαία Θέματα