Προσομοίωση επίθεσης από κινεζικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη καταγγέλλει η Ταϊβάν

Απογείωση αεροσκάφους F5 της Ταϊβάν από την στρατιωτική βάση στο Ταϊτούνγκ (6 Αυγούστου 2022) 

Κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία πραγματοποίησαν ασκήσεις προσομοίωσης επίθεσης στην Ταϊβάν σύμφωνα με αξιωματούχος του νησιωτικού κράτους που βιώνει την σοβαρότερη κρίση στις σχέσεις με το Πεκίνο μετά το 1996 και με αφορμή τη επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι, προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Οι κινεζικές ασκήσεις που άρχισαν

τα ξημερώματα της Πέμπτης θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 7 Αυγούστου και το νησί είναι περικυκλωμένο από πλοία και αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων του Πεκίνου ενώ γίνεται χρήση πραγματικών πυρών και την Πέμπτη εκτοξεύτηκαν και βαλιστικοί πύραυλοι. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν, το πρωί του Σαββάτου πολλά κινεζικά πλοία και αεροπλάνα εκτελούσαν αποστολές στο Στενό της Ταϊβάν, με μερικά να παραβιάζουν τη μέση γραμμή, ένα ανεπίσημο όριο που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Οι κινήσεις αυτές, εκτιμάται από την κυβέρνηση της Ταϊπέι ότι ήταν μέρος μιας προσομοίωσης επίθεσης στο νησί.

Ο στρατός της Ταϊβάν εξέδωσε σχετική προειδοποίηση αμέσως πέταξαν αναγνωριστικά αεροσκάφη ενώ αναπτύχθηκαν και πλοία τα οποία περιπολούν στην περιοχή που καταγράφηκε, όπως ισχυρίζεται, η παραβίαση. Παράλληλα τέθηκαν σε ετοιμότητα πυραύλους εδάφους. 

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν είπε επίσης ότι εκτόξευσε φωτοβολίδες αργά την Παρασκευή για να προειδοποιήσει επτά drones που πετούσαν πάνω από τα νησιά Κινμεν και αεροσκάφη που δεν αναγνωρίστηκαν και πετούσαν πάνω από  πάνω από τα νησιά Μάτσου. 

Και τα δύο νησιωτικά συμπλέγματα  βρίσκονται κοντά στη νοτιοανατολική ακτή της ηπειρωτικής Κίνας.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΝεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου αξιωματούχος της Ταϊβάν υπεύθυνος του πυραυλικού προγράμματοςΚυρώσεις Κίνας σε Πελόζι και διακοπή διαλόγου με ΗΠΑ για Κλίμα και άλλους επτά τομείςΟι ομοιότητες με την 3η Κρίση στο Στενό της Ταϊβάν. Ο φόβος για την επόμενη κίνηση της Κίνας.Δεν είναι μόνο το σιτάρι. Σε κίνδυνο οι παγκόσμιες προμήθειες ρυζιού, ανησυχία για τις τιμέςΠυροσβέστης στις ΗΠΑ κλήθηκε να σβήσει φωτιά στο σπίτι του. Κάηκαν 10 μέλη της οικογένειας του.Αυτός ο Ινδός δεν έχει κάνει μπάνιο εδώ και 22 χρόνια για καλό σκοπό
Keywords
Τυχαία Θέματα