Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου αξιωματούχος της Ταϊβάν υπεύθυνος του πυραυλικού προγράμματος

Φωτογραφία αρχείου

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της μονάδας έρευνας και ανάπτυξης στο υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί σε δωμάτιο ξενοδοχείου ύστερα από καρδιακή προσβολή που υπέστη, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Central News Agency.

Ο Όου Γιανγκ Λι-χσινγκ, αναπληρωτής επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan που ανήκει στον στρατό, κατέληξε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη νότια Ταϊβάν,

όπως μετέδωσε το CNA.

Ο αξιωματούχος είχε τοποθετηθεί στη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής του ινστιτούτου νωρίτερα φέτος προκειμένου να επιβλέψει μια σειρά από προγράμματα κατασκευής πυραύλων.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή πυραύλων της απέναντι στην απειλή μιας εισβολής από Πεκίνο, που θεωρεί ότι η νήσος είναι κινεζικό έδαφος.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 57χρονος άνδρας υπέστη καρδιακή προσβολή και ότι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν βρέθηκαν ενδείξεις ‘εισβολής’, σύμφωνα με το CNA.

Ο αξιωματούχος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια κομητεία Πινγκτούνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο. 

Η είδηση του θανάτου του έρχεται την στιγμή που Κίνα συνεχίζει τις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις με χρήση πραγματικών πυρών και βαλιστικών πυραύλων και έχει περικυκλώσει το νησί ενώ η ένταση και μεταξύ Πεκίνου-Ουάσιγκτον αυξάνεται μετά την επίσκεψη στην Ταϊβάν της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων,  Νάνσι Πελόζι.

Πηγές: Reuters, AFP, AΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΠυροσβέστης στις ΗΠΑ κλήθηκε να σβήσει φωτιά στο σπίτι του. Κάηκαν 10 μέλη της οικογένειας του.Ισραηλινός πέθανε από νεγλαιρίαση όταν προσβλήθηκε από σπάνια αμοιβάδα που "τρώει" τον εγκέφαλοΗ Snickers ζητά συγγνώμη επειδή αποκάλεσε την Ταϊβάν «χώρα»
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νεκρός, Ταϊβάν,nekros, taivan