Πρώην Μις Τουρκία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή για προσβολή του Ερντογάν

Η Μερβέ Μπουγιουκσαράτς, πρώην Μις Τουρκία, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή, για «προσβολή» του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, με post της στο Instagram.

H καταγγελία είχε γίνει σε βάρος Μπουγιουκσαράτς, η οποία είχε εκλεγεί Μις Τουρκία το 2006, για «ανοικτή προσβολή κυβερνητικού αξιωματούχου για το καθήκον του».

Merve Büyüksaraç'a Erdoğan'a hakaretten 1 yıl 2 ay 17 gün hapis

cezasıhttps://t.co/RO0SUI3V3i pic.twitter.com/1faKr1f3Qr

— soL Haber Portalı (@solhaberportali) May 31, 2016

Η πρώην Μις Τουρκία είχε αναρτήσει ένα ποίημα βασισμένο στον τουρκικό εθνικό ύμνο στο Instagram, απόφαση που προστίθεται σε άλλες τουλάχιστον δώδεκα παρόμοιες. Η ανάρτηση αυτή ήταν απόσπασμα ενός ποιήματος με τίτλο «Το Ποίημα του Αφέντη» που είχε δημοσιευθεί σε ένα εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό. Περιείχε αναφορές στο σκάνδαλο διαφθοράς που είχε ξεσπάσει το 2014 και ύβρεις εναντίον του Ερντογάν.

Manken Merve Büyüksaraç'a "Erdoğan'a Hakaret" Cezası https://t.co/QKa3JkYEn8 pic.twitter.com/ZVylEwENHq

— bianet (@bianet_org) May 31, 2016

Φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στην πρώην Μις #Τουρκία @mervebuyuksarac διότι «προσέβαλε» τον Ερντογάν pic.twitter.com/CcmYL9HABq

ΑΠΕ-ΜΠΕ (@amna_news) May 31, 2016

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έκρινε το 27χρονο μοντέλο ένοχο για προσβολή του αρχηγού του κράτους, πάντως της επέβαλε την ποινή με αναστολή, εάν δεν «υποτροπιάσει» για τα επόμενα πέντε χρόνια, μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Η Μπουγιουκσαράτς διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι «δεν επιθυμούσε» να προσβάλει τον αρχηγό του κράτους. Όμως οι εκπρόσωποι του προέδρου τόνισαν ότι το κείμενο αυτό υπερέβη τα εσκαμμένα της «ελευθερίας της έκφρασης», αλλά και «τα όρια της κριτικής» και είχε στόχο να «ταπεινώσει» τον πρόεδρο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Miss Turkey Merve Buyuksarac has been convicted of insulting President Recep Tayyip Erdogan with a social media post pic.twitter.com/vtxPcDVK5W

— Endi Zentarmi (@EndiZentarmi) May 31, 2016

Former Miss Turkey - Merve Buyuksarac. She's is so pretty

Keywords
Τυχαία Θέματα