Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους ληστές με το σίδερο που επανεμφανίστηκαν ακόμα πιο βίαιοι

Σπείρα Γεωργιανών αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. σε Αττική και Εύβοια για την εξάρθρωση της συμμορίας των «ληστών με το σίδερο» που επανεμφανίστηκε στη Χαλκίδα.

Κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής έχει επιφορτιστεί αποκλειστικά με τον εντοπισμό των συγκεκριμένων κακοποιών, οι οποίοι με βάση τον τρόπο δράσης τους εκτιμάται ότι είναι γεωργιανής καταγωγής. Το θέμα έχει απασχολήσει ακόμα και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που θέλει να συλληφθούν οι δράστες πριν ξαναχτυπήσουν.

Το τελευταίο θύμα των «ληστών με το σίδερο» ήταν 54χρονη γυναίκα
που την βασάνισαν και της έκαψαν το πρόσωπο με ένα ηλεκτρικό σίδερο μέσα στο σπίτι της στη Χαλκίδα. Η 54χρονη κοιμόταν όταν ξαφνικά αισθάνθηκε ένα χέρι να την σκουντάει. Ξύπνησε και αντίκρισε δυο άγνωστους οι οποίοι είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, με μαύρες κουκούλες. Πριν καν προλάβει να βάλει τις φωνές, την φίμωσαν και την έδεσαν και άρχισαν να την απειλούν πως εάν δεν τους δώσει χρήματα τότε θα την κάψουν ζωντανή. Δεν έμειναν, όμως στις απειλές. Έβαλαν στη πρίζα το ηλεκτρικό σίδερο και άρχισαν να της καίνε το πρόσωπο και τα χέρια. Μάταια η 54χρονη εκλιπαρούσε να μην της κάνουν κακό.

Λίγο αργότερα οι δράστες απέσπασαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε κατάσταση σοκ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Συνεργεία των εγκληματολογικών ερευνών εξερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι προκειμένου να βρουν ίχνη γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων. Η άτυχη γυναίκα είναι ιδιοκτήτρια πρατηρίου καυσίμων και λειτουργεί κάτω από το σπίτι της. Την ώρα εκείνη δούλευε ένας υπάλληλος ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες κάλεσε αμέσως την Αστυνομία.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου 2014 όταν ένα «δίδυμο» είχε δράσει με παρόμοια μεθοδολογία στην περιοχή Καμένα Καλύβια στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Θύμα υπήρξε ένας 78χρονος συνταξιούχος αγροφύλακας ο οποίος «σιδερώθηκε» στο πρόσωπο, για 800 ευρώ, μερικά χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα.
Keywords
Τυχαία Θέματα