Πώς η Ουκρανία κερδίζει τον «πόλεμο» στα social media

Περίπου οκτώ μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο πώς θα τελειώσει ο πόλεμος: Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις σημειώνουν επιτυχίες σε κάποιες περιοχές, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν αλλού. Ωστόσο, στον κόσμο του Ίντερνετ, η σύγκρουση δεν φαίνεται να είναι αμφίρροπη.

«Είναι ένα έθνος των memes» λέει, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Ολένα, επιχειρηματίας στο Κίεβο που διαχειρίζεται ομάδες εθελοντών στα social media.

«Αν ήταν πόλεμος memes, θα κερδίζαμε».

Sunday Zen. pic.twitter.com/YliI6KGbZT

— Defense of Ukraine (@DefenceU) October 16, 2022

Το Ολένα δεν είναι το πραγματικό της όνομα. Η ίδια και οι ομάδες της εργάζονται για το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, και δουλειά τους είναι να είναι συνέχεια σε επαγρύπνηση, αντιδρώντας γρήγορα σε νέα από διάφορα σημεία της χώρας, και φτιάχνοντας «πιασάρικα» βίντεο, συχνά με μουσική, που απευθύνονται στο κοινό του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Friends will be friends
When you're in need of love they give you care and attention
Friends will be friends
When you're through with life and all hope is lost
Hold out your hand 'cause friends will be friends
Right till the end.

Thank you, UK!@BWallaceMP@BorisJohnsonpic.twitter.com/p9gAnLIs9X

— Defense of Ukraine (@DefenceU) June 22, 2022

Χάρη στις προσπάθειες της ομάδας, το Twitter feed του υπουργείου έχει πλέον 1,5 εκατ. followers ανά τον κόσμο, ενώ κάποια βίντεο έχουν πάνω από ένα εκατομμύριο views. Το πιο επιτυχημένο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο μετά από μια σειρά επιθέσεων σε ρωσικούς στόχους στην Κριμαία, και έκανε 2,2 εκατομμύρια views.

«Η κεντρική ιδέα είναι να μιλάμε στο διεθνές κοινό και να δείχνουμε πως η Ουκρανία είναι ικανή να κερδίζει» λέει ίδια. «Επειδή κανένας δεν θέλει να επενδύει στους losers».

Sophie Marceau… Isabelle Adjani… Brigitte Bardot…

Emmanuel Macron! … and CAESARs!

Keywords
Τυχαία Θέματα