Ποιο ζώο αφαιρεί τις περισσότερες ανθρώπινες ζωές;

Ο θάνατος μιας Αμερικανίδας τουρίστριας από επίθεση λιονταριού στην Αφρική έφερε ξανά στο προσκήνιο τους κινδύνους που ενέχει η επαφή με τα άγρια ζώα. Σύμφωνα με τον Independent, είναι πολύ σπάνιο να χάσει άνθρωπος την ζωή του από λιοντάρι. Για την ακρίβεια, εκείνοι που δέχονται θανάσιμες επιθέσεις κάθε χρόνο δεν ξεπερνούν τους 100. Ποιο είναι λοιπόν το πιο επικίνδυνο ζώο για τον άνθρωπο στον κόσμο;

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, τα κουνούπια είναι τα πιο θανάσιμα ζώα, ξεπερνώντας σε επικινδυνότητα
ακόμα και τον ίδιο τον άνθρωπο. Μπορεί να τα θεωρούμε ενοχλητικά και να μην αντιλαμβανόμαστε πως αποτελούν πραγματική απειλή, όμως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πάνω από 725.000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από ασθένειες που τους μεταδόθηκαν από τσίμπημα κουνουπιού. Μάλιστα, τουλάχιστον 200 εκατομμύρια έχουν παρουσιάσει προβλήματα υγείας εξαιτίας της ελονοσίας, εκ των οποίων οι 600.000 έχουν πεθάνει. Άλλες ασθένειες που μπορούν να εμφανιστούν μετά από τσίμπημα κουνουπιού είναι η εγκεφαλίτιδα, ο κίτρινος και ο δάγκειος πυρετός.

Hey @SharkWeek, sharks are cool, but they’re not even close to being the deadliest animal: http://t.co/bvE7TuaBZF pic.twitter.com/aWjbnw46N4

Bill Gates (@BillGates) April 29, 2014

Πέρα από τα κουνούπια, το αμέσως επόμενο ζώο που σκοτώνει τους περισσότερους ανθρώπους είναι... δίποδο θηλαστικό. Ο άνθρωπος εκτιμάται πως κάθε χρόνο σκοτώνει 475.000 συνανθρώπους του. Μετά από εμάς, ακολουθούν τα φίδια, τα σκυλιά, οι ιπποπόταμοι και οι καρχαρίες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα