Άρχισε η μοιρασιά θέσεων στην ΕΡΤ

Του Γιώργου Κατσίγιαννη, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το γεγονός ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ έχει αποτελέσει εσωκομματική υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την ακρόαση του νέου προέδρου, Δ. Τσακνή, και του διευθύνοντος συμβούλου, Λ. Ταγματάρχη, αλλά και από την ιστορία που θα σας διηγηθώ.

Το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, καλύπτοντας τις εργασίες της συνόδου της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στο «Κάραβελ», βρέθηκα στη βεράντα του ξενοδοχείου για να καπνίσω ένα τσιγάρο. Αθελά μου άκουσα μια κυρία να φωνάζει: «Εάν θέλει να πάει ο Γιαννούλης για πρόεδρος, ας πάω εγώ για γενική διευθύντρια». Αμέσως κατάλαβα ότι κάποια μοιρασιά γινόταν και γύρισα να δω ποιοι συμμετείχαν στο παζάρι. Αναγνώρισα δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έναν κομματάρχη από τη συμπρωτεύουσα. Οι δύο βουλευτές ήταν ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, πρώην δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3, και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Οσο για τον κομματικό παράγοντα ήταν ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η κυρία που ήθελε να γίνει γενική διευθύντρια στην ΕΡΤ3 και έδειχνε να μην εμπιστεύεται κάποιες διαβεβαιώσεις που της έδινε ο Αλ. Τριανταφυλλίδης μου ήταν παντελώς άγνωστη. Εκ των υστέρων, ανακάλυψα ότι επρόκειτο για την αδελφή του γνωστού τραγουδοποιού Σωκράτη Μάλαμα, Κυριακή, η οποία στις τελευταίες εκλογές ήταν και υποψήφια με το κόμμα της Κουμουνδούρου στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Οσο για τον Γιαννούλη, από ό,τι κατάλαβα, πρόκειται για τον πρώην παρουσιαστή των δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ3, Χρήστο Γιαννούλη. Για να μην υπάρχει καμία ανακρίβεια σε αυτά που γράφω, αμέσως μετά πήγα και βρήκα τον Γ. Αμανατίδη, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν εκτός της «μοιρασιάς» και μου επιβεβαίωσε πως «παίζει» ακόμα ένα όνομα. Αυτό του καθηγητή Γ. Μυλόπουλου.

Σκουρλέτης κατά Παππά

Οσοι άκουσαν την τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας Π. Σκουρλέτη στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν δύσκολο να αντιληφθούν ότι έχει πρόβλημα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, τον «άδειασε» επειδή ο υποτιθέμενος πόλεμος που έχει κηρύξει εναντίον των ιδιωτικών καναλιών δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης «μοιράζουν ακόμη καρπαζιές» στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εξίσου σημαντικές ήταν και οι μπηχτές που έριξε για την πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση του Μεγάρου Μαξίμου, κάνοντας λόγο για εκπομπή «σχιζοφρενικών μηνυμάτων» προς τον ελληνικό λαό.

Τον θέλουν

Αλλεπάλληλες κρούσεις δέχεται ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης προκειμένου να ηγηθεί ενός νέου κόμματος με καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της Κεντροδεξιάς και οι προοδευτικές κινήσεις και τάσεις που συνθέτουν την άστεγη προοδευτική Κεντροαριστερά. Είναι προφανές πως όλοι όσοι ποντάρουν στη θετική του ανταπόκριση δεν αναγνωρίζουν ως ηγετικούς παίκτες για να σηκώσουν το βάρος της διαμόρφωσης μιας ευρωπαϊκής παράταξης ούτε τον Σταύρο Θεοδωράκη από το «Ποτάμι» ούτε και κάποιον από τους επίδοξους διαδόχους του Ευ. Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ ή του Φ. Κουβέλη στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Ντιμπέιτ δελφίνων

Γνωστός εκδοτικός οίκος, που στο παρελθόν έχει ταυτιστεί με τον χώρο της Κεντροδεξιάς, οργανώνει πολιτική εκδήλωση στα μέσα του Ιουνίου, η οποία θα έχει ως κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία. Υποψιάζομαι πως η όλη διαδικασία θα εξελιχθεί σε άτυπο ντιμπέιτ δελφίνων, ενώ πρόσκληση έχει λάβει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Αντε μήπως καταλάβουμε και ποιο θα είναι το μέλλον της Κεντροδεξιάς σε αυτή τη χώρα.

Για χάρη
της Ζωής

Για τις επιθέσεις που δέχεται η πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου έχει στεναχωρηθεί αφάνταστα ο πατέρας της και πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος τηλεφωνεί σε δημοσιογράφους και ζητά την επιείκειά τους και να μη λαμβάνουν μέρος σε αυτό το παιχνίδι «κανιβαλισμού» κατά της θυγατέρας του.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Διαμένει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με έξοδα της Βουλής, αλλά μία φορά δεν έχει βάλει το χέρι στην τσέπη να δώσει κάτι παραπάνω στον χώρο όπου φιλοξενείται. Παίρνει φαγητό απέξω και μπίρες από το περίπτερο.

Καταγγελίες

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευ. Τσακαλώτος πήρε ανάποδες στροφές, επειδή η ομιλία του διέρρευσε στους δημοσιογράφους. Απαίτησε, λοιπόν, από το προεδρείο να του δοθεί εκ νέου ο λόγος, προκειμένου να καταγγείλει όσους επιχείρησαν να τον προβοκάρουν, δίνοντας ανυπόστατες πληροφορίες στους δημοσιογράφους. Μεταξύ αυτών, μια αναφορά του ότι η συμφωνία που θα συνάψει η κυβέρνηση με τους δανειστές «δεν θα είναι καλή». Πάντως, κάποια στιγμή καλό θα είναι οι συνεδριάσεις των κορυφαίων καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανοιχτές προς τους δημοσιογράφους, διότι δεν μπορεί τα κορυφαία στελέχη του κόμματος και οι υπουργοί άλλα να λένε μέσα και άλλα να δηλώνουν έξω. Αυτή η τακτική συνιστά απύθμενη υποκρισία.

Keywords
Τυχαία Θέματα