Πιο θετικά βλέπει ο Ευρωπαϊκός νότος την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με αμερικανική έρευνα

Πιο θετικά φαίνεται να βλέπουν οι Ευρωπαίοι την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Ερευνητικού Κέντρου Pew, κατά την οποία ερωτήθηκαν πολίτες από τις έξι μεγαλύτερες χώρες της Ένωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 61% των Ευρωπαίων έχουν θετική άποψη για την ΕΕ, την στιγμή που το ποσοστό για το 2014 βρισκόταν στο 53%. Σημαντική αύξηση σημειώθηκε στον νότο, με την Ισπανία να αγγίζει το 63% (50% το 2014) και την Ιταλία το 64% (46% το 2014). Το ποσοστό της Γερμανίας από την άλλη έπεσε από το 66% στο 58%, όμως η προτίμηση παραμονής στο ευρώ
παρέμεινε σταθερή στο 72%,

«Στον απόηχο της κρίσης του ευρώ, η υποστήριξη του κοινού για την ΕΕ και η πίστη ότι η οικονομική ενοποίηση ήταν καλή για την χώρα του καθενός είχε σημειώσει μεγάλη πτώση στην Ευρώπη, αγγίζοντας πάτο το 2013. Όμως το 2015 οι θετικές απόψεις της ΕΕ και η πίστη στην αποτελεσματικότητα μιας αγοράς έχουν αρχίσει να επαναφέρονται σε σημαντικά μέλη-κράτη στης ΕΕ», ανέφερε το Ερευνητικό κέντρο.

Οι χώρες που επιλέχθηκαν ήταν η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Πολωνία, καθώς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πληθυσμός τους συνολικά αποτελεί το 70% των Ευρωπαίων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα