Ρωμανιάς: Δεν έχει αλλάξει τίποτα από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές το 2014

«Δεν έχει αλλάξει τίποτε από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές για το ασφαλιστικό μέχρι και το τέλος του 2014» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς ο οποίος έκανε λόγο για 31 αξιώσεις των δανειστών σχετικά με το ασφαλιστικό.

Σε συνέντευξή του στο STAR ο κ. Ρωμανιάς είπε ότι στις αξιώσεις αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ενοποιήσεις ασφαλιστικών Ταμείων κύριας σύνταξη, η κατάργηση των κατωτάτων ορίων, η διατήρηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις,
η μείωση των κύριων συντάξεων.

«Ζητούν το 2015 να έχουμε μείωση της δαπάνης για το ασφαλιστικό γύρω στα 900 εκατ. ευρώ, το 2016 η μείωση αυτή θα πάει περίπου στο 1,8 δισ. Σε αυτή τη μείωση της δαπάνης δεν περιλαμβάνονται τα 326 εκατ. από την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος»είπε ο κ. Ρωμανιάς.

Σύμφωνα με τον γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε κυρίως επίπτωση στις κύριες συντάξεις.
Η κυβέρνηση, όπως τόνισε, δεν μπορεί να δεχτεί αυτές τις αξιώσεις.

«Δεν μπορεί να συζητήσουμε για την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Δεν μπορεί να συζητήσουμε για την κατάργηση των κατωτάτων ορίων. Δεν μπορεί να συζητήσουμε για την περαιτέρω μείωση των κύριων συντάξεων» τόνισε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα