Πέθανε ο Godzilla, ο παχύτερος μακάκος λόγω ασθένειας που σχετίζεται με τη παχυσαρκία (βίντεο)

Ένας παχύσαρκος μακάκος ονόματι Godzilla, ο οποίος έτρωγε λιχουδιές που πρόσφεραν περαστικοί στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, πέθανε στην τρυφερή ηλικία των έξι ετών λόγω παχυσαρκίας. 

Στις 6 Μαΐου, ο Godzilla άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Crystal Pet

στην Μπανγκόκ.

Οι τουρίστες περνούσαν από το πρωτεύον θηλαστικό που φορούσε γιλέκο και τον τάιζαν με κάθε είδους πρόχειρο φαγητό, γεγονός που τον οδήγησε να πάρει περισσότερα από 19 κιλά - το διπλάσιο βάρος ενός μέσου μακάκου.

Δυστυχώς, η υγεία του δεν βελτιώθηκε και η παχυσαρκία τελικά του στοίχισε τη ζωή του.

Οι μακάκοι μπορούν να ζήσουν έως και 37 χρόνια σε αιχμαλωσία, αλλά ο Godzilla πέθανε σε ηλικία μόλις 6 ετών, αναφέρει το Oddity Central.

Υπέφερε από διαβήτη, ασθένεια του θυρεοειδούς και σύνδρομο Cushing, όλα λόγω της ανθυγιεινής διατροφής του με γλυκά και ζαχαρούχα ποτά σιροπιού.

Οι άνθρωποι αγαπούσαν να τον βλέπουν να τρώει και του έφερναν κάθε είδους λιχουδιές στον πάγκο της αγοράς των ιδιοκτητών του. Θα μπορούσατε να πείτε ότι τον σκότωσαν με την καλοσύνη τους.

Οι ιδιοκτήτες του Godzilla ισχυρίστηκαν ότι τον υιοθέτησαν ως κατοικίδιο ζώο, αφού οι γονείς του μακάκου σκοτώθηκαν από ένα αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του.

Παρά το γεγονός ότι γνώριζαν ότι η διατήρηση ενός μακάκου ως κατοικίδιου ζώου ήταν παράνομη, κράτησαν τον Godzilla δεμένο στον πάγκο της αγοράς και τελικά έγινε τουριστικό αξιοθέατο.

«Είμαστε τόσο λυπημένοι που πέθανε. Ήταν μέλος της οικογένειάς μας», δήλωσε ο πρώην ιδιοκτήτης του Godzilla

Related...Μακάκοι: Οι διαβόητοι «ληστές» του Μπαλί με τα πιο ακριβά γούσταΕπιθετικοί μακάκοι έχουν καταλάβει πόλη της Ταϊλάνδης και οι κάτοικοι τρέχουν να κρυφτούνΜαϊμού μακάκο προσπαθεί να κάνει σεξ με δύο μικρά ελαφάκια...και πιάνεται επ αυτοφώρω από την κάμερα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Godzilla,pethane, Godzilla