«Περισσότερη δύναμη από τα παραδοσιακά ΜΜΕ»: «Πυρά» κατά Facebook και Twitter από τη Γερουσία των ΗΠΑ
Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές εξαπέλυσαν «πυρά» την Τρίτη ενάντια σε διευθύνοντες συμβούλους του Facebook και του Twitter για αυτό που χαρακτήρισαν λογοκρισία στον πρόεδρο Τραμπ και τους συμμάχους του κατά τις εκλογές των ΗΠΑ, ενώ οι Δημοκρατικοί αποδοκίμασαν την εξάπλωση της παραπληροφόρησης
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι, Τζακ Ντόρσεϊ του Twitter και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook, υπεραμύνθηκαν των πρακτικών moderation περιεχομένου σε ακρόαση στο Κογκρέσο που προγραμματίστηκε αφού οι πλατφόρμες αποφάσισαν να μπλοκάρουν stories από τη New York Post με ισχυρισμούς για τον γιο του Τζο Μπάιντεν.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των Ρεπουμπλικανών, που έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει τις εταιρείες για προκατάληψη σε βάρος των συντηρητικών.
Στις εναρκτήριες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης, Λίντσεϊ Γκρέιαμ, ρώτησε «αυτό που θέλω να διαπιστώσω είναι, εάν δεν είστε εφημερίδα στο Twitter ή στο Facebook, τότε γιατί έχει συντακτικό έλεγχο επί της New York Post;».
Όπως είπε, δεν πιστεύει ότι τα δημοσιεύματα για τον Χάντερ Μπάιντεν, που διαψεύστηκαν από την καμπάνια Μπάιντεν, χρειάζονταν επισημάνσεις ή αποκλεισμό διανομής.
Οι Δημοκρατικοί εστίασαν στην εξάπλωση της παραπληροφόρησης από τον Ρεπουμπλικανό Τραμπ και τους υποστηρικτές του. Πίεσαν τις εταιρείες να περιορίσουν την εξάπλωση ψευδούς και παραπλανητικού περιεχομένου εν όψει των εκλογών στη Τζώρτζια, όπου δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, οι Ντέιβιντ Πέρντιου και Κέλι Λέφλερ, ήταν αντιμέτωποι με καλά χρηματοδοτούμενους Δημοκρατικούς αντιπάλους, σε αντιπαραθέσεις που θα ορίσουν πιο κόμμα ελέγχει τη Γερουσία.
Οι Ζάκερμπεργκ και Ντόρσεϊ παραδέχτηκαν πως οι εταιρείες έχουν κάνει κάποια λάθη, αλλά ως επί το πλείστον υπεραμύνθηκαν των πολιτικών τους.
Ωστόσο, ευρύτερα προβλήματα με τις αποφάσεις moderation περιεχομένου τους, ειδικά ως προς τη ρητορική βίας, κατέστησαν φανερά όταν ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, Δημοκρατικός, ρώτησε τον Ζάκερμπεργκ εάν θα δεσμευόταν να κατεβάσει τον λογαριασμό ενός πρώην συμβούλου του Τραμπ, του Στιβ Μπάνον, αφού πρότεινε τον αποκεφαλισμό δύο ανώτερων Αμερικανών αξιωματούχων. Ο Ζάκερμπεργκ αρνήθηκε. «Γερουσιαστά, όχι. Αυτό δεν είναι αυτό που οι πολιτικές μας δείχνουν ότι θα έπρεπε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση» είπε.
Το Reuters μετέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε σε συνάντηση όλο του προσωπικού πως ο Μπάνον δεν είχε παραβιάσει αρκετές από τις πολιτικές του Facebook για να δικαιολογεί την αναστολή του.
Ο Μπλούμενταλ επίσης σημείωσε ότι η Google της Alphabet, στην οποία ανήκει το YouTube, επετράπη να αποφύγει την ακρόαση, λέγοντας πως η εταιρεία ανταμείβεται για την «δειλία» της στο moderation σχολίων.
Οι Ζάκερμπεργκ και Ντόρσεϊ επίσης δέχτηκαν αρκετές αιχμηρές ερωτήσεις σχετικά με το αν λειτουργούν ως εκδότες, για το οποίο οι διευθύνοντες σύμβουλοι είπαν πως δεν ισχύει.
Ανήσυχοι για τις αποφάσεις των εταιρειών ως προς το τι να αφήνουν στις πλατφόρμες και τι να κατεβάζουν, πολλοί Ρεπουμπλικανοί και ο Τραμπ έχουν απειλήσει να αφαιρέσουν τα πλέγματα προστασίας για τις διαδικτυακές εταιρείες στο πλαίσιο ενός ομοσπονδιακού νόμου, του Section 230 της Communications Decency Act. Ο νόμος προστατεύει τις εταιρείες από μηνύσεις σχετικά με το υλικό που ανεβάζουν οι χρήστες στις πλατφόρμες τους.
Ο Γκρέιαμ είπε επίσης πως ελπίζει ότι το Serction 230 θα αλλάξει.
«Όταν έχεις εταιρείες που έχουν τη δύναμη της κυβέρνησης, έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι τα παραδοσιακά ΜΜΕ, κάτι πρέπει να αλλάξει» είπε. Ο εκλεγμένος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έχει πει επίσης ότι τάσσεται υπέρ του Section 230. Οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου, ωστόσο, προτιμούν μια πιο προσεκτική προσέγγιση ως προς την αναθεώρηση του νόμου.
ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Γιατί η Γερμανία αγαπά τον δημόσιο γυμνισμό Σεπόλια: Με ισχαιμικό επεισόδιο πατέρας διαδηλωτή- «Δεν άντεξε και έπεσε κάτω στο Τμήμα» H ανοσία στον κορονοϊό μπορεί να διαρκεί χρόνια, δείχνουν νέα δεδομένα- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τι ισχύει τελικά για το κάπνισμα και τον κορονοϊό – Τα συμπεράσματα νέας έρευνας
- Κυνηγός σκοτώθηκε από φίλο του που τον πέρασε για αγριογούρουνο
- Κορονοϊός: Με τεστ στους μαθητές θα γίνει το άνοιγμα σχολείων
- «Ντροπή σου Φαν Σιπ! Μας περνάς για ιθαγενείς – Κατάντια με Μπακασέτα, έγκλημα με Παυλίδη»
- Ένα…καρότο έσωσε το χορτάρι του ΟΑΚΑ
- Αντιφατικά μηνύματα από την Κυβέρνηση προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς
- Μεγακλής Βιντιάδης: «Η Ελένη θα επανέλθει. Όχι βέβαια έτσι όπως ήταν» (vid)
- Τράπεζες: Παράταση στην αναστολή δόσεων μέχρι τον Φεβρουάριο
- Η συρταρωτή γέφυρα με την 2.500 ετών ιστορία
- Γυναίκα έκοψε το πόδι της γιατί έμοιαζε άσχημο μετά τον καρκίνο - Βίντεο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece
- Αύξηση νεκρών και διασωληνωμένων στην Ευρώπη – Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στο Τόκιο
- Η επέτειος και η ντροπή
- Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε γιατί έδωσε σε 14 φίλους του από 1 εκατ. δολάρια
- «Περισσότερη δύναμη από τα παραδοσιακά ΜΜΕ»: «Πυρά» κατά Facebook και Twitter από τη Γερουσία των ΗΠΑ
- Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει το πρόστιμο της γυναίκας που άφησε ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο
- Ο Τραμπ απέλυσε τον υπεύθυνο κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ
- Η Αιθιοπία στο μονοπάτι του εμφυλίου πολέμου
- H ανοσία στον κορονοϊό μπορεί να διαρκεί χρόνια, δείχνουν νέα δεδομένα
- Ξανά προς το συμφέρον του παιδιού
- Πολυτεχνείο: 300 προσαγωγές, 33 συλλήψεις και 350 κλήσεις

- Τελευταία Νέα Huffington Post Greece
- «Περισσότερη δύναμη από τα παραδοσιακά ΜΜΕ»: «Πυρά» κατά Facebook και Twitter από τη Γερουσία των ΗΠΑ
- Η επέτειος και η ντροπή
- Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε γιατί έδωσε σε 14 φίλους του από 1 εκατ. δολάρια
- Ελάχιστες οι διαθέσιμες Μ.Ε.Θ. στη χώρα
- Χριστούγεννα χωρίς δέντρο δεν γίνεται
- Ο Τραμπ απέλυσε τον υπεύθυνο κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ
- H ανοσία στον κορονοϊό μπορεί να διαρκεί χρόνια, δείχνουν νέα δεδομένα
- Πολυτεχνείο: 300 προσαγωγές, 33 συλλήψεις και 350 κλήσεις
- Ξανά προς το συμφέρον του παιδιού
- Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει το πρόστιμο της γυναίκας που άφησε ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αύξηση νεκρών και διασωληνωμένων στην Ευρώπη – Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στο Τόκιο
- Η Αιθιοπία στο μονοπάτι του εμφυλίου πολέμου
- Μπορέλ: Δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα από Τουρκία, απαιτούμε αλλαγή τακτικής της
- Παπαθανάσης: Σταδιακά το άνοιγμα των καταστημάτων, την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε πότε
- Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στη Καλλονή
- Μπορέλ: Δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα από την Τουρκία - Τον επόμενο μήνα οι κρίσιμες κατευθύνσεις
- Απίστευτος Στυλιανίδης: Τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία δείχνουν τη... δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (Video)
- Άνοιξαν 35 νέους τάφους στις Σέρρες
- AC/DC: Πέρασαν τη… Highway to Hell και επιστρέφουν δυναμικά με το «Power Up»