Περικυκλωμένη από δυνάμεις της αστυνομίας η υπό κατάληψη Νομική Σχολή

Περικυκλωμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι η Νομική Σχολή Αθηνών στη Σόλωνος από το πρωί της Τετάρτης.

Το κτήριο της σχολής, τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες, ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στο χώρο και ζητά την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ.

Σημειώνεται πως έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας
για βανδαλισμούς, ενώ μήνυση για διακεκριμένες φθορές έχει καταθέσει και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος, ζητώντας ουσιαστικά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται μπαράζ καταλήψεων σε δημόσια κτίρια

Στο μεταξύ, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της βίας στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα και από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι φοβούνται το ενδεχόμενο και άλλων καταλήψεων δημόσιων κτιρίων. Τονίζουν δε ότι τα Εξάρχεια παραμένουν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η περιοχή που μετατρέπεται σε πεδίο μάχης μετά από αρκετές πορείες.

Το νέο δόγμα της ΕΛ.ΑΣ. είναι τα ΜΑΤ να δείχνουν πιο αμυντική στάση περιμένοντας σε μεγάλο βαθμό να εκτονωθεί η κατάσταση. Δόγμα ανοχής εφαρμόζεται και όταν καταλαμβάνονται κτίρια, γεγονός που φάνηκε και από την πρόσφατη κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από αντιεξουσιαστές. Οι καταληψίες τελείωσαν ύστερα από αρκετές ώρες την κατάληψη και αποχώρησαν μόνοι τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα