Πενσυλβάνια: Δολοφόνησε την ενός έτους κόρη του συντρόφου της - Της έδωσε μπαταρίες και ασετόν

Μια  γυναίκα στην Πενσυλβάνια κατηγορείται ότι δολοφόνησε την ενός έτους κόρη του συντρόφου της, δίνοντας στο παιδί να καταπιεί μεταξύ άλλων μπαταρίες, βίδα και ασετόν, που αποδείχθηκε μοιραίο. 

Σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Πενσιλβάνια, μια κοινή έρευνα μεταξύ του γραφείου του και του Αστυνομικού Τμήματος του New Castle διαπίστωσε ότι η Αλέζια Όουενς, 20 ετών, ήταν υπεύθυνη για πράξεις κακοποίησης που οδήγησαν στον θάνατο της ενός έτους Άιρις Αλφέρα, η οποία πέθανε τον περασμένο Ιούνιο, αναφέρει

το CBSNews.

Στις 25 Ιουνίου το παιδί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι στο Νιου Καστλ της Πενσυλβάνια, όπου ζούσε με τον πατέρα της και τη σύντροφό του. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου κατέληξε έπειτα από τέσσερις ημέρες. 

Η νεκροψία έδειξε πως το κορίτσι πέθανε εξαιτίας της φονικής ποσότητας ασετόν που υπήρχε στο αίμα της.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, το παιδί εκτέθηκε σε ασετόν ακριβώς πριν από τη νοσηλεία του. Λίγους μήνες νωρίτερα, το παιδί είχε καταπιεί μεταξύ άλλων μπαταρίες και μια μεταλλική βίδα. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως η Αλέζια Όουενς έψαχνε στο διαδίκτυο τι βλάβη μπορεί να προκαλέσουν σε ένα παιδί οι μπαταρίες και άλλα αντικείμενα. Αυτές οι αναζητήσεις από το κινητό τηλέφωνό της ήταν τελικά το στοιχείο που την πρόδωσε.

«Οι τηλεφωνικές αναζητήσεις της ήταν ένα κρίσιμο κομμάτι των αποδεικτικών στοιχείων εναντίον της», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Νιου Καστλ, Ρόμπερτ Σάλεμ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο η 20χρονη έκανε αναζητήσεις στο διαδίκτυο για επιβλαβή αντικείμενα του σπιτιού.

«Καλλυντικά που είναι δηλητηριώδη για παιδιά», «φάρμακα που προκαλούν θάνατο από δηλητηρίαση στα παιδιά», «τι συμβαίνει αν πιει κάποιος ασετόν» και «δηλητηριώδη προϊόντα για μωρά», ήταν μερικές από τις αναζητήσεις που είχε κάνει. 

«Είναι δύσκολο να συλλάβει ο νους ότι κάποιος κάνει εσκεμμένες κινήσεις για να βλάψει ένα εντελώς αβοήθητο παιδί και στη συνέχεια να παραπλανεί τους ερευνητές για το τι συνέβη», δήλωσε η εισαγγελέας, Μισέλ Χένρι. 

«Η έρευνα δείχνει πως επί μήνες η κατηγορούμενη έκανε σχολαστική έρευνα για το πώς συγκεκριμένες ουσίες βλάπτουν τα παιδιά. Στη συνέχεια φέρεται να ενήργησε με βάση τα ευρήματα», συμπλήρωσε η εισαγγελέας. 

«Ελπίζω το μωρό να αναπαυθεί εν ειρήνη», είπε ένας γείτονας.

Πινακίδες που γράφουν «δικαιοσύνη για την Άιρις» έχουν τοποθετηθεί στο δρόμο όπου ζούσε το βρέφος με τον πατέρα της.

Related...James Dalamangas: Ο πιο καταζητούμενος άνδρας στην Αυστραλία που τον ψάχνουν στην ΕλλάδαΑντερς Μπρέιβικ: Σε κελί με 3 δωμάτια και Xbox ο χειρότερος μακελάρης της Νορβηγίας (Εικόνες)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πενσυλβάνια, Δολοφόνησε,pensylvania, dolofonise