Πατριάρχης Αλεξάνδρειας: Παραλίγο να βρισκόμουν κι εγώ στην κοπτική εκκλησία

Ο Πατριάρχης και Πάπας Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’, δηλώνει συγκλονισμένος από τις επιθέσεις που έγιναν σε δύο Εκκλησίες Κοπτών την Κυριακή, ενώ αποκαλύπτει ότι θα μπορούσε να ήταν κι αυτός ένα από τα θύματα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφάλεια του ίδιου και των πιστών του, δηλώνοντας ότι «η καρδιά μας είναι γεμάτη ανησυχία και αβεβαιότητα διότι δεν ξέρουμε αν αύριο είναι η δική μας σειρά». Όπως είπε, παραλίγο να βρισκόταν και ο ίδιος στο σημείο της επίθεσης.

«Παραλίγο
χθες να βρισκόμουν κι εγώ στην κοπτική εκκλησία, διότι μετά που τελείωσα από τη λειτουργία στον Άγιο Σάββα, είχα μάθει για την Τάντα και πήγαινα για το Κοπτικό Πατριαρχείο να συλλυπηθώ τον Πατριάρχη Θεόδωρο, αλλά είδα πολλά αυτοκίνητα. Θα ήταν δύσκολο να πλησιάσω, πήγα στο δικό μας ελληνικό Πατριαρχείο που μας χωρίζουν λίγα μέτρα, και μετά από 5’ άκουσα αυτόν τον θόρυβο τον μεγάλο και κατάλαβα ότι κάτι κακό έγινε. Ευθύς αμέσως με ενημέρωσαν ότι εξερράγη δίπλα ακριβώς από εμάς, η βόμβα στον Καθεδρικό Κοπτικό Ναό του Αγίου Μάρκου», δήλωσε.

Σχετικά για το αν ήρθε σε επικοινωνία με την ηγεσία της Εκκλησίας των Κοπτών, ανέφερε πως μίλησε με τον Πατριάρχη Θεόδωρο, ο οποίος κλαίει συνεχώς, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι πολλές φορές που οι αδελφοί μας οι Χριστιανοί το πληρώνουν με αυτό το αίμα», πρόσθεσε, καταλήγοντας: «Και στους μουσουλμάνους είδα να υπάρχει μια μεγάλη μελαγχολία και θλίψη. Ζούμε αδελφωμένοι και πρέπει να ζήσουμε αδελφωμένοι».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα