Παρίσι: Η Ινταλγκό βούτηξε στα νερά του Σηκουάνα για να δείξει ότι είναι καθαρά για τους Αγώνες
Μετά από μήνες προσμονής, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, έκανε πράξη την υπόσχεσή της για μια βουτιά στον από καιρό μολυσμένο ποταμό Σηκουάνα (Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024), ώστε να πείσει με το προσωπικό της παράδειγμα, ότι το ποτάμι είναι πλέον αρκετά καθαρό ώστε να φιλοξενήσει ανοιχτούς αγώνες κολύμβησης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων - αλλά και την τελετή έναρξης στον ποταμό στις 26 Ιουλίου.
Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo κολυμπά στον ποταμό Σηκουάνα, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στο Παρίσι. Μετά από μήνες προσμονής, η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo έκανε μια βουτιά στον ποταμό Σηκουάνα την Τετάρτη, εκπληρώνοντας μια υπόσχεση που είχε δώσει πριν από μήνες να δείξει ότι το ποτάμι είναι αρκετά καθαρό για να φιλοξενήσει αγώνες ανοιχτής κολύμβησης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 — καθώς και την τελετή έναρξης στο ποτάμι. (Joel Saget, Pool via AP)Το ‘πε και το ’κανε η Ινταλγκό!Ντυμένη με «κοντή» στολή και γυαλιά κολύμβησης, η Ινταλγκό βούτηξε στο ποτάμι κοντά στο επιβλητικό Δημαρχείο της πόλης, με φόντο το γραφείο της και τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, Τονί Εστανκέ και ο κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος για την περιοχή του Παρισιού, Mαρκ Γκιγιόμ, την ακολούθησαν, μαζί με κολυμβητές από τοπικούς κολυμβητικούς συλλόγους.
«Ο Σηκουάνας είναι εξαιρετικός», φώναξε η Ινταλγκό από το νερό. Αφού βγήκε, συνέχισε με ενθουσιασμό: «Το νερό είναι πολύ, πολύ καλό. Λίγο κρύο, αλλά δεν ήταν καθόλου άσχημα».
Είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την προβολή της βελτιωμένης καθαριότητας του ποταμού ενόψει των Θερινών Αγώνων που θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου με μια πλούσια υπαίθρια τελετή - για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων μέσα στο νερό - που περιλαμβάνει μια παρέλαση αθλητών με σκάφη στον Σηκουάνα. Οι καθημερινές δοκιμές ποιότητας του νερού στις αρχές Ιουνίου έδειξαν μη ασφαλή επίπεδα βακτηρίων «E.coli», ενώ στη συνέχεια υπήρξαν βελτιώσεις στις ενδείξεις.
Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo, κέντρο, κολυμπά στον ποταμό Σηκουάνα, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στο Παρίσι. Μετά από μήνες προσμονής, η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo έκανε μια βουτιά στον ποταμό Σηκουάνα την Τετάρτη, εκπληρώνοντας μια υπόσχεση που είχε δώσει πριν από μήνες να δείξει ότι το ποτάμι είναι αρκετά καθαρό για να φιλοξενήσει αγώνες ανοιχτής κολύμβησης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 — και την τελετή έναρξης στο ποτάμι. (Joel Saget, Pool via AP)Απαγόρευση ενός ολόκληρου αιώνα και ένα «δύσοσμο» trendΤο κολύμπι στον Σηκουάνα έχει απαγορευτεί εδώ και έναν αιώνα. Από το 2015, οι διοργανωτές έχουν επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να προετοιμάσουν τον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να εξασφαλίσουν ότι οι Παριζιάνοι θα έχουν ένα πιο καθαρό ποτάμι μετά τους Αγώνες. Το σχέδιο περιελάμβανε την κατασκευή μιας γιγάντιας υπόγειας λεκάνης αποθήκευσης νερού στο κέντρο του Παρισιού, την ανακαίνιση της υποδομής αποχέτευσης και την αναβάθμιση σταθμών επεξεργασίας λυμάτων.
Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, αλλά το κολύμπι της Ινταλγκό αναβλήθηκε λόγω των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Όταν ανακοινώθηκε η αρχική ημερομηνία της βουτιάς της Δημάρχου, ξεπήδησε ως αντίδραση το hashtag «jechiedanslaSeine» (που μεταφράζεται...«Κάνω κακά στον Σηκουάνα») και έγινε γρήγορα τάση (trend) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς κάποιοι απείλησαν να διαμαρτυρηθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με αυτό τον ασυνήθιστο τρόπο: κάνοντας την ανάγκη τους στο ποτάμι.
Παριζιάνοι κολυμπούν στον ποταμό Σηκουάνα αφού η δήμαρχος Anne Hidalgo κολύμπησε στον ποταμό την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στο Παρίσι. (AP Photo/Michel Euler)Αυτό δεν πτόησε την Ινταλγκό, η οποία μπήκε προσεκτικά στο ποτάμι, χρησιμοποιώντας μια σκάλα σε μια τεχνητή λίμνη, που είχε δημιουργηθεί για την εκδήλωση. Επτά σκάφη ασφαλείας αναπτύχθηκαν για την περίσταση.
Η δήμαρχος με την παρέα της κολύμπησαν για περίπου 100 μέτρα, εναλλάσσοντας στυλ μεταξύ crawl και πρόσθιου.
Οι όχθες ήταν γεμάτες από περίεργους θεατές.
«Δεν θα το έχανα αυτό για τίποτα στον κόσμο», είπε η Λουσί Κοκερό, η οποία ξύπνησε νωρίς για να έχει την καλύτερη θέα ώστε να θαυμάσει τη βουτιά της Ινταλγκό από τη γέφυρα Pont de Sully.
ΑΡΧΕΙΟ, 17 Αυγούστου 2023 - Αθλήτριες βουτούν στον ποταμό Σηκουάνα από τη γέφυρα Alexander III κατά την έναρξη του πρώτου σκέλους του δοκιμαστικού αγώνα τριάθλου γυναικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 στο Παρίσι. (AP Photo/Michel Euler, File)Πλησιάζουν οι Αγώνες και οι βουτιές...των πρωταθλητώνΚαι άλλοι πολιτικοί στο παρελθόν είχαν υποσχεθεί να καθαρίσουν τον Σηκουάνα. Ο Ζακ Σιράκ, αργότερα πρόεδρος της Γαλλίας, είχε αναλάβει παρόμοια δέσμευση το 1988 όταν ήταν δήμαρχος του Παρισιού, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Η Ινταλγκό ακολούθησε τα βήματα της Γαλλίδας υπουργού Αθλητισμού Αμερλί Ουντεά-Καστερά, η οποία κολύμπησε στον Σηκουάνα το περασμένο Σάββατο φορώντας ολόσωμη στολή κατάδυσης.
Οι ανησυχίες για τη ροή και τα επίπεδα ρύπανσης του Σηκουάνα εξακολουθούν να υφίστανται, με αποτέλεσμα να γίνονται καθημερινές δοκιμές ποιότητας του νερού από την ομάδα παρακολούθησης Eau de Paris.
Ο Σηκουάνας θα φιλοξενήσει αρκετές αθλητικές εκδηλώσεις κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας κατά τη διάρκεια των Αγώνων, συμπεριλαμβανομένης της μαραθώνιας κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και των αγωνισμάτων κολύμβησης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών τριάθλων.
FILE - Athletes dive into the Seine River from the Alexander III bridge on the start of the first leg of the women's triathlon test event for the 2024 Paris Olympics in Paris, Aug. 17, 2023. (AP Photo/Michel Euler, File)- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Παρουσίαση ΑΝΤ1: Επιστρέφει εκπομπή που έκανε μεγάλη αίσθηση σε άλλο κανάλι...
- Δεν θα εκφωνήσει ομιλία στη ΔΕΘ ο Κασσελάκης λόγω οικονομικής στενότητας του ΣΥΡΙΖΑ
- Ηλεκτρικό ρεύμα – Θ. Σκυλακάκης: Τα τρία μέτρα με τα οποία θα στηριχθούν οι καταναλωτές
- Φωτιά τώρα στις Αχαρνές: Στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Επιδότηση για πράσινα και κίτρινα τιμολόγια – Μεγαλύτερη ενίσχυση για τους κοινωνικά ευάλωτους
- Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε το δυνατό καστ πρωταγωνιστών του Grand Hotel
- Ταϊλάνδη: Κυάνιο βρέθηκε σε φλιτζάνια τσαγιού που χρησιμοποιούσαν οι έξι νεκροί τουρίστες
- Ο Αταμάν για τα επόμενα πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό AKTOR
- «Εκτέλεσε» τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, έγινε χαμός και ομολόγησε πως ήταν μεθυσμένη
- Ολυμπιακός, μεταγραφές: Ο Φορτούνης κέρδισε το δικαίωμα να γράψει όπως θέλει τον επίλογο της καριέρας του
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece
- Παρίσι: Η Ινταλγκό βούτηξε στα νερά του Σηκουάνα για να δείξει ότι είναι καθαρά για τους Αγώνες
- Σκυλακάκης: Επιστρέφουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για Ιούλιο και Αύγουστο - Τι ανακοινώθηκε
- Ταϊλάνδη: Μυστήριο στην σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου - Νεκροί από χορήγηση κυανίου έξι ένοικοι
- ΥΠΕΘΑ σε Αγκυρα: «Λυπούμαστε που ο Δένδιας παρέλειψε να ευχαριστήσει τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»

- Τελευταία Νέα Huffington Post Greece
- Παρίσι: Η Ινταλγκό βούτηξε στα νερά του Σηκουάνα για να δείξει ότι είναι καθαρά για τους Αγώνες
- ΥΠΕΘΑ σε Αγκυρα: «Λυπούμαστε που ο Δένδιας παρέλειψε να ευχαριστήσει τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»
- Ταϊλάνδη: Μυστήριο στην σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου - Νεκροί από χορήγηση κυανίου έξι ένοικοι
- Σκυλακάκης: Επιστρέφουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για Ιούλιο και Αύγουστο - Τι ανακοινώθηκε
- Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τέσσερα νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα
- Η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της Διεθνούς Συμμαχίας για την Επιστροφή των Παιδιών στην Ουκρανία
- Νέο ID.3 GTX και νέες εκδόσεις ID.3 και ID.5
- Κλειστή λόγω υψηλών θερμοκρασιών η Ακρόπολη από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 17.00
- Μεντβιέντεφ: Κήρυξη πολέμου η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ο πλανήτης "θα γίνει κομμάτια"
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πανελλήνιος: Ο Σύλλογος που έφερε στην Ελλάδα τους Ολυμπιακούς Αγώνες
- Σκληρή απάντηση Δένδια στην Τουρκία με αφορμή το Κυπριακό
- Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - «Αρχίζει και αποτυπώνεται η πρόοδος»
- Μεσσηνία: Πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου Νέστορος
- Κ. Μητσοτάκης από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Η τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών» – Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»
- Καλημέρα, Γιαμάλ, αυτός ο κόσμος ίσως αλλάξει κάποτε
- Δήμαρχος βούτηξε στον Σηκουάνα: Η Αν Ινταλγκό τήρησε την υπόσχεσή της
- Νίκος Χαρδαλιάς: «Πρώτη μας προτεραιότητα η θωράκιση της Αττικής»
- «Ράπισμα» για την Φον ντερ Λάιεν: Έχασε την υπόθεση για τα εμβόλια Covid-19 στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ
- ΗΠΑ: «Δεν θα πω μ@@@@@@ς, ήμουν μεθυσμένη» λέει η τραγουδίστρια που… σκότωσε τον εθνικό ύμνο