Παράταση μιας εβδομάδας στα μέτρα για τον κορονοϊό

Την παράταση για τουλάχιστον μια εβδομάδα των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας.

«Σήμερα, Τετάρτη 19/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Την εξέλιξη αυτή, εξάλλου, είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο αρμόδιος υπουργός, Θάνος Πλεύρης.

 «Υπάρχει έντονος

προβληματισμός. Φαίνεται ότι η κορύφωση της Ομικρον έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως η υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα. Δηλαδή ενώ στην κοινότητα η Ομικρον είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από Δέλτα που αρρώστησαν στις γιορτές συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα» είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΝέες, επιπλέον άδειες νόσησης λόγω Covid για τους εργαζομένουςΜάσκα N95 ή KF94: Ποια είναι καλύτερη για την προστασία από την Covid-19Τρία χαρακτηριστικά της τουριστικής βιομηχανίας μετά τον COVID-19
Keywords
Τυχαία Θέματα