Παρακευόπουλος για Πανούση: «Έχω κι εγώ δεχθεί απειλές που δεν μου έφεραν ανησυχία»



Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, αναφέρθηκε σε όσα έχει επισημάνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, περί απειλών και περί διαφωνίας του ως προς την είσοδο αστυνομικών στις φυλακές Κορυδαλλού το περασμένο καλοκαίρι.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι από τις δηλώσεις του κ. Πανούση, «δεν μπορώ να ξεχωρίσω πού είναι ισχυρισμοί του, πού είναι η πολιτική εκτίμησή του,
πού είναι η φωνή του εγκληματολόγου» και προσέθεσε: Το ευτύχημα είναι ότι απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εγγυάται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Ακόμα, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές με μηνύματα και έχει στοχοποιηθεί, γεγονός που το έχει γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές αλλά όχι δημόσια. Οι απειλές, συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, «δεν μου έφεραν ανησυχία, υπάρχει φύλαξη και επαφίεμαι στην ασφάλεια που έχω». Ακόμα, διευκρίνισε ότι οι απειλές που δέχεται δεν έχουν αξιόπιστο ονοματεπώνυμο.

Σχετικά με το περιστατικό που περιγράφει ο κ. Πανούσης σε συνέντευξη Τύπου, ότι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στις φυλακές Κορυδαλλού, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι είναι αληθινό το περιστατικό που περιγράφεται, αλλά όχι όπως το λέει ο κ. Πανούσης. Για το περιστατικό αυτό είχαν ενοχοποιηθεί από ιστοσελίδα κ.λπ., τόσο ο κ. Πανούσης όσο και ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ακόμα, ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρίνισε ότι τα αστυνομικά όργανα, εάν το κρίνουν, μπορεί να μπαίνουν στις φυλακές κατόπιν άδειας του εισαγγελέα, χωρίς να υπάρχει ανάμειξη ή εντολή τόσο του υπουργού Δικαιοσύνης όσο και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα