Πανελλήνιες εξετάσεις 2016: Τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά για ημερήσια και εσπερινά Λύκεια

Στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών εξετάζονται οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων Εξετάσεων της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και θεωρητικής κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά οι υποψήφιοι των ομάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής, αλλά και θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Όπως είναι ήδη γνωστό, τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα, συνεξετάζονται.

Δείτε αναλυτικά τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών για ημερήσια Λύκεια

Δείτε αναλυτικά
τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών για εσπερινά Λύκεια

Δείτε αναλυτικά τα θέματα των Μαθηματικών για ημερήσια Λύκεια

Δείτε αναλυτικά τα θέματα των Μαθηματικών για εσπερινά Λύκεια

Ο σχολιασμός των θεμάτων των Αρχαίων Ελληνικών

Τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος. Όπως αναφέρεται σε αυτή το διαγώνισμα απαιτούσε από τους μαθητές ιδιαίτερη προσοχή στις απαντήσεις τόσο του διδαγμένου όσο και του αδίδακτου κειμένο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ο συνδυασμός κειμένων των δύο μεγάλων φιλοσόφων της αρχαιότητας Αριστοτέλους Ηθικά Νικομάχεια (Β 1, 5 – 8) και Πλάτωνος Ευθύδημος 289d8 – 290Α4 επιλέχθηκε για την εξέταση στα αρχαία ελληνικά προσανατολισμού. Το διαγώνισμα απαιτούσε από τους μαθητές ιδιαίτερη προσοχή στις απαντήσεις τόσο του διδαγμένου όσο και του αδίδακτου κειμένο.

Ειδικότερα οι ερμηνευτικές ασκήσεις Β1 και Β2 του διδαγμένου απαιτούσαν συνετή διαχείριση του χρόνου λόγω της μεγάλης έκτασης των απαντήσεων. Η δυσκολία τους έγκειται στο μέγεθος και όχι στην κατανόηση.

Το αδίδακτο κείμενο περιείχε ειδικό λεξιλόγιο, το οποίο πιθανόν να προκαλούσε δυσκολίες στην κατανόηση του νοήματος και απόδοση της μετάφρασης. Οι γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις κινήθηκαν στο πλαίσιο των απαραίτητων γνώσεων ενός υποψηφίου.

Ευχόμαστε στους μαθητές καλή και επιτυχή συνέχεια στις εξετάσεις τους».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα