Ουκρανία: Πρώτη καταδίκη Ρώσου στρατιώτη για έγκλημα πολέμου, ποινή ισόβιας κάθειρξης

Ουκρανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν Ρώσο στρατιώτη σε ισόβια κάθειρξη τη Δευτέρα για τη δολοφονία ενός άοπλου αμάχου, στην πρώτη δίκη για έγκλημα πολέμου από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Βαντίμ Σισιμαρίν, ένας 21χρονος χειριστής τανκ, είχε δηλώσει ένοχος για τη δολοφονία του 62χρονου, Ολεκσάντρ Σελίποβ στο χωριό Τσουπακίβκα της βορειοανατολικής Ουκρανίας στις 28 Φεβρουαρίου, αφού έλαβε εντολή να τον πυροβολήσει. 

Ο δικαστής είπε ότι ο Σισιμαρίν, εκτελώντας μια «εγκληματική εντολή» από έναν στρατιωτικό υψηλότερου βαθμού, πυροβόλησε πολλές φορές στο

κεφάλι το θύμα με ένα αυτόματο όπλο.

Ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε σιωπηλά τη διαδικασία από ένα θωρακισμένο κουβούκλιο στην αίθουσα του δικαστηρίου και δεν έδειξε κανένα συναίσθημα καθώς αναγνώστηκε η ετυμηγορία.

Η Ρωσία αρνείται ότι τα στρατεύματά της στοχεύουν αμάχους ή οτι εμπλέκονται σε εγκλήματα πολέμου.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΗ Ουκρανία αποκλείει οποιαδήποτε εδαφική παραχώρηση, η Ρωσία εντείνει τις επιθέσειςΗ Μάχη του Ντονμπάς: «Ακτινογραφία» της μάχης που ίσως κρίνει την έκβαση του πολέμου στην ΟυκρανίαΟ πόλεμος ως καταφύγιο για φοβισμένους που καπηλεύονται τον Χριστιανισμό
Keywords
Τυχαία Θέματα