Οικονόμου: Ρητορικός παροξυσμός σε επίπεδο υστερίας από την Τουρκία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Ηχηρή απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στις νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου και στις απειλές που εξαπέλυσε σχετικά με την στρατικοποίηση των νησιών.

«Παρακολουθούμε συνεχώς αυτόν τον ρητορικό παροξυσμό από τη τουρκική πλευρά, σε επίπεδο υστερίας, που έχει προφανή στόχο να απωλέσουμε την ψυχραιμία μας και να αλλάξουμε τη στρατηγική μας. Τίποτα από αυτά δεν γίνει. Όπως έχουμε πει, η χώρα ούτε τρομοκρατείται ούτε πανικοβάλλεται, η στρατηγική μας είναι σταθερή, αποδομούμε τις ανυπόστατες κατηγορίες και τις ανακρίβειες της απέναντι

πλευράς, διευρύνουμε την επιδραστική μας ισχύ και ταυτόχρονα μεριμνούμε ώστε να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση», ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για αδιέξοδη πολιτική της Τουρκίας και συμπλήρωσε ότι –ενόψει και της Ευρωμεσογειακής Σύνοδο Κορυφής- θα υπάρξουν δηλώσεις αποδοκιμασίας προς αυτή την απαράδεκτη στρατηγική της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας. Δεν ξεκαθάρισε όμως αν θα ζητήσει ο πρωθυπουργός την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό συμβούλιο που θα γίνει σε ένα μήνα ή αν θα καταθέσει τέτοιο αίτημα προς το ΝΑΤΟ.

Σχετικά με την πιθανότητα κάποιου ατυχήματος στο πεδίο, ο κ. Οικονόμου είπε πως η Ελλάδα συνεχίζει με ψυχραιμία και την αυτοπεποίθηση μιας ισχυρής χώρας που έχει το δίκιο με το μέρος και τους συμμάχους της στο πλευρό της.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Μητσοτάκης: Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείταιΤσαβούσογλου: Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, η Τουρκία θα λάβει τα απαραίτητα μέτραΣτέιτ Ντιπάρτμεντ: Σόου του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων κατά Ελλάδας στην ενημέρωση των ΜΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα