ΟΗΕ: Καθημερινές καταγγελίες για φόνους και βιασμούς στη Ροχίνγκια στη Μιανμάρ

Ο ΟΗΕ λαμβάνει καθημερινά καταγγελίες για βιασμούς και φόνους μελών της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια στη Μιανμάρ, αν και η κυβέρνηση της χώρας απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές γεγονός που κάνει χειρότερη την κατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Ύπατος Αρμοστής Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η κυβέρνηση της Μιανμάρ, πρωθυπουργός της οποίας είναι η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Αούνγκ Σαν Σου Κι, έχει υιοθετήσει μια "κοντόφθαλμη, αντιπαραγωγική, ακόμη και αναίσθητη" προσέγγιση στην κρίση, η οποία ενδέχεται να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην περιοχή.

Τουλάχιστον 86 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 27.000 Ροχίνγκια έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο στο γειτονικό Μπανγκλαντές.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα