Οι πιο φθηνοί προορισμοί για να επισκεφτείς

Αυτοί είναι οι 10 φθηνότεροι προορισμοί σε όλο τον κόσμο που μπορείς να επισκεφθείς χωρίς να δαπανήσεις περισσότερα από όσα αντέχεις.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τα Ταξίδια και τον Τουρισμό δημοσίευσε πρόσφατα μία εξαμηνιαία έκθεση για την ανταγωνιστικότητα 141 χωρών λαμβάνοντας υπόψιν τους φόρους αεροπορικής μεταφοράς και τα τέλη αεροδρομίου, τις τιμές των καταλυμάτων, το κόστος ζωής αλλά και τις τιμές στα καύσιμα και ιδού τα αποτελέσματα.

Η έκθεση παρουσιάζεται στη βρετανική Telegraph, με την εφημερίδα
να προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελοχεύουν σε χώρες όπως η Υεμένη, ή και το Ιράν για τους βρετανούς τουρίστες επικαλούμενη οδηγίες από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η λίστα:

10.Μποτσουάνα

Οι διεθνείς αφίξεις (2013) - 2.1 εκατ.

Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα - $ 21 (υπολογίζεται διαιρώντας διεθνείς εισπράξεις τουριστών από διεθνείς αφίξεις τουριστών)

9. Ανγκόλα

Οι διεθνείς αφίξεις (2013) - 650. 000

Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα - $ 1.898

8. Σουαζιλάνδη

Οι διεθνείς αφίξεις (2013) - 1 εκατ.

Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα - $ 31

7. Σαουδική Αραβία

Οι διεθνείς αφίξεις (2013) - 13,4 εκατ.

Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα - $ 571

Το Πακιστάν και η Αλγερία προηγούνται στη λίστα της Σαουδικής Αραβίας με το υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας να συνιστά στους Βρετανούς να αποφεύγουν αρκετές από τις περιοχές των δύο αυτών χωρών καθώς προειδοποιεί για «υψηλό κίνδυνο τρομοκρατίας, απαγωγών και θρησκευτικής βίας». Αντιθέτως, ανεξάρτητα από τον την απαιτούμενη πολιτιστική ευαισθησία στη Σαουδική Αραβία, όλη η χώρα εκτός από την περιοχή στα σύνορα με την Υεμένη θεωρείται ασφαλής για τους Βρετανούς.

6. Ινδία

Οι διεθνείς αφίξεις (2013) - 7 εκατ.
Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα - $ 2.640

5. Τυνησία

Οι διεθνείς αφίξεις (2013) - 6,3 εκατ.
Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα - $ 349

4. Μαλαισία
Οι διεθνείς αφίξεις (2013) - 25,7 εκατ.
Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα - $ 835

3. Γκάμπια

Οι διεθνείς αφίξεις (2013) - 171.000

Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα - $ 514

Αν και η Υεμένη είναι φθηνότερη από τη Γκάμπια (σσ σύμφωνα με την έκθεση) δεν θεωρείται ασφαλής προορισμός κάθως υπάρχουν συνεχείς ταραχές και συγκρούσεις. Η Γκάμπια παραμένει ασφαλής για τους τουρίστες.

2. Ινδονησία

Οι διεθνείς αφίξεις (2013) - 8,8 εκατ.
Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα - $ 1.036

1. Αίγυπτος

Οι διεθνείς αφίξεις (2013) - 9,2 εκατ.

Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα - $ 659

Το Ιράν ήταν στην πραγματικότητα η φθηνότερη χώρα στην έκθεση, αλλά είναι εκτός ορίων για τους απλούς Βρετανούς ταξιδιώτες, σημειώνει η Telegraph αναφερόμενη στην ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών της Βρετανίας: «Οι Βρετανοί ταξιδιώτες στο Ιράν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους κινδύνους από ό,τι οι υπήκοοι της σε πολλές άλλες χώρες λόγω των υψηλών επιπέδων της καχυποψίας σχετικά με το Ηνωμένο Βασίλειο».

(Πηγή Telegraph )

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα