Οι 5 κορυφαίες στιγμές που μας έχει χαρίσει η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ

Η Εθνική Ελλάδος έχει χαρίσει πολλές συγκλονιστικές στιγμές στο Eurobasket και το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι θα συνεχίσει την καλή της πορεία στην Ευρώπη. Η ομάδα που έχει αρχηγό τον Σπανούλη με την πολύτιμη βοήθεια που έρχεται από την Αμερική, τον Αντετοκούμπο, τον Κουφό και τον Καλάθη και με τις παλιές καραβάνες, τον Μπουρούση, τον Πρίντεζη, τον Περπέρογλου και τον Ζήση ξεκίνησε ήδη την πορεία της στην Ευρώπη και τα αθλητικά κανάλια OTE SPORT
προσφέρουν πλούσια τηλεοπτική κάλυψη, με ζωντανές μεταδόσεις σε υψηλή ευκρίνεια, αγώνες σε αποκλειστικότητα και καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές μετά από κάθε αναμέτρηση.

1) Το έπος του 1987 και το «τιρινίνι» - οι διάσημες δύο βολές του γίγαντα Αργύρη Καμπούρη, η εμβληματική μορφή του Ρώσου Τσατσένκο με την αγκωνιά στον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο Νίκος Γκάλης στα πάνω του και τελικό σκορ 101-103 με τον Φίλιππο Συρίγο σε μια ανατριχιαστική περιγραφή: «Βάλτερς, στον Γιοβάισα, θέλει προσοχή… η μπάλα έξω, είναι το τέλος. Η ελληνική ομάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης…».

2) Νικώντας το μεγαθήριο που λέγεται Dream Team (με Καρμέλο Άντονι, Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Γουέιντ και άλλους αστέρες) στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας-η βραδιά που όλα δούλεψαν τέλεια για την Εθνική μας, με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη - Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Σπανούλη, Κακιούζη, Σχορτσιανίτη και τ' άλλα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και...κατοστάρα στους Αμερικάνους με τελικό σκορ 101-95 .

3) Ελλάς - Γαλλία...όχι συμμαχία ή αλλιώς ο μύθος του «Βάλτο αγόρι μου» που ακούστηκε από το Βασίλη Σκουντή στην περιγραφή, όταν το τελευταίο σουτ του Δημήτρη Διαμαντίδη έκρινε τον ημιτελικό στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι.

4) Ευρωμπάσκετ 2007. Χριστέ μου, τι ανατροπή! Η Εθνική Ελλάδας επέστρεψε από την κόλαση των 16 πόντων μείον και με ένα ανεπανάληπτο come-back νίκησε 63-62 τη Σλοβενία για να προκριθεί στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Με ψυχή και με υψηλό ρίσκο ήρθαν τα πάνω κάτω από την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη που επί 36 λεπτά ψαχνόταν μέσα στο παρκέ. Το σκορ ήταν 61-49 και η Εθνική έβλεπε με τα κυάλια τη Σλοβενία, αλλά τίποτα δεν είναι δύσκολο γι' αυτήν την ομάδα. Μπορεί για 36, 37 λεπτά να ψάχνεται μέσα στο παρκέ αλλά στα τελευταία τρία λεπτά να ορθώνει ανάστημα, να τρομάζει τον αντίπαλο και να παίρνει επικές νίκες, όπως αυτή. Η Εθνική επικράτησε με το νικητήριο καλάθι του Παπαλουκά και πάρτην κάτω την εξαιρετική μέχρι το 37' Σλοβενία με 63-62!

5) Ευρωμπάσκετ 2005 - τελικός με Γερμανία, ο τεράστιος Γερμανός παίχτης και NBAyer Ντιρκ Νοβίτσκι δεν ήταν αρκετός να σταματήσει την εθνική μας, ο κόσμος τρελαμένος φώναζε "σήκωσε το...", τελικό σκορ 78-62, άνετη επικράτηση και η Ελλάδα στην κορυφή του βάθρου μετά από χρόνια.

Μη χάσετε αποκλειστικά τους αγώνες της κορυφαίας μπασκετικής διοργάνωσης, μαζί με τις εμφανίσεις της Εθνικής μας ομάδας σε ΗD καθώς και την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Eurobasket 2015»

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα