Ο Στόλτενμπεργκ καλωσορίζει επίσημα τη Σουηδία στο NATO: «Ένας για όλους και όλοι για έναν»

Στην Έδρα του ΝΑΤΟ λίγο πριν την έπαρση της σουηδικής σημαίας. Από τα αριστερά προς τα δεξιά Η πριγκίπισσα Βικτώρια, ο Σουηδός πρωθυπουργός
Ουλφ Κίρστερσον, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Με την τελετή έπαρσης της σουηδικής σημαίας για πρώτη φορά στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα (11 Μαρτίου 2024), η Σουηδία έγινε και τυπικά ο 32ος σύμμαχος του ΝΑΤΟ.Είχε

προηγηθεί στις 7 Μαρτίου, η κατάθεση του εγγράφου προσχώρησής της στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουάσιγκτον.

«Είναι μια ιστορική ημέρα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, καλωσορίζοντας τη Σουηδία ως το 32ο μέλος της Συμμαχίας, παρουσία του Σουηδού πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον και της πριγκίπισσας της Σουηδίας Βικτώρια και πρόσθεσε:

«Η Σουηδία απολαμβάνει πλέον την προστασία του άρθρου 5, την πλήρη εγγύηση για την ελευθερία και την ασφάλεια των μελών της. Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ κάνει τη Συμμαχία και τη Σουηδία πιο ασφαλείς και το ΝΑΤΟ ισχυρότερο. Όλοι για έναν και ένας για όλους!»

Ετσι η σημαία της Σουηδίας, υπό τη συνεχή βροχή, υψώθηκε για να ενωθεί με τις σημαίες των άλλων 31 συμμάχων, ενώ ακούστηκε ο σουηδικός εθνικός ύμνος και ο ύμνος του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, όπως ενημερώνει το ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκαν τελετές έπαρσης των σημαιών στη Συμμαχική Διοίκηση Επιχειρήσεων (SHAPE) στη Μονς (Βέλγιο) και στη Συμμαχική Διοίκηση Μετασχηματισμού στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια (Ηνωμένες Πολιτείες).

The

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στόλτενμπεργκ, Σουηδία, NATO, Ένας,stoltenbergk, souidia, NATO, enas