Βαρουφάκης κατά Τσίπρα : «Με το νέο Μνημόνιο οι φτωχοί θα πληρώσουν περισσότερα και οι πλούσιοι θα έχουν φοροαπαλλαγές»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ένας από το 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν όχι στο τρίτο μνημόνιο. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ήταν ο μοναδικός που γραπτώς εξηγεί τους λόγους της επιλογής του. Με την ανάρτηση ενός πολυσέλιδου εγγράφου στην προσωπική του ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι αποδομεί το νέο μνημόνιο.


Ο τέως υπουργός παραθέτει ολόκληρο το Μνημόνιο στα αγγλικά, εμπλουτίζοντάς το σε κάθε παράγραφο με τα δικά του σχόλια, γραμμένα μάλιστα με μπλε γραμματοσειρά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το νέο πρόγραμμα δε βγαίνει, καθώς επιβάλει ακόμη περισσότερη λιτότητα σε μια οικονομία που δεν την αντέχει, ενώ ιδιαίτερη μνεία κάνει για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συγκεντρωθούν τα προβλεπόμενα 25 δισ. ευρώ από τη δημόσια περιουσία.

Μεταξύ άλλων γράφει: "Η τρόικα θεωρεί πως όλη η διαδικασία νομοθέτησης πρέπει να τελεί υπό την έγκρισή της, συμπεριλαμβανομένων των νόμων για την ανώτατη εκπαίδευση, κλπ. Η εθνική κυριαρχία έχει καταπέσει."

Όσο αφορά τα θέματα της φορολογίας τονίζει ότι με την απλοποίηση της κλίμακας "εξασφαλίζεται ότι οι φτωχοί θα πληρώσουν περισσότερα και οι πλούσιοι θα έχουν φοροαπαλλαγές".

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο.

ΠΗΓΗ: yanisvaroufakis.eu

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα