Το «πόσιμο βιβλίο» είναι η ανακάλυψη που ίσως λύσει το πρόβλημα εξεύρεσης καθαρού νερού

Μια επιστήμονας ονόματι Teri Dankovich βρήκε ένα καινοτόμο τρόπο για να εξαλείψει το πρόβλημα εξεύρεσης πόσιμου νερού στις υπανάπτυκτες χώρες.

Μετά από πολύχρονη έρευνα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά και το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, η Dankovich ανακάλυψε το «πόσιμο βιβλίο», οι σελίδες του οποίου μπορούν να καθαρίσουν αποτελεσματικά το νερό.

Κατασκευασμένες από νανοσωματίδια ασημιού και χαλκού, οι σελίδες έχουν την δυνατότητα να εξοντώνουν το 99% των βακτηρίων που βρίσκονται στο αφιλτράριστο νερό, κάνοντας την κατανάλωση του ασφαλή. Μπορεί κατά την διαδικασία
καθαρισμού να πέφτουν μικρά ίχνη χαλκού στο νερό, όμως η ποσότητά τους είναι τόσο μικρή που, σύμφωνα με το BBC, δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Το «πόσιμο βιβλίο» δοκιμάστηκε στην Νότια Αφρική, την Γκάνα και το Μπαγκλαντές και παρουσιάστηκε στο 250ο Εθνικό Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στην Βοστόνη.

«Απευθύνεται σε κοινότητες αναπτυσσόμενων χωρών», επεσήμανε η Dankovich, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό αγγίζουν τα 663 εκατομμύρια.

Υπολογίζεται πως μια μόνο σελίδα μπορεί να καθαρίσει 100 λίτρα νερού, ενώ ολόκληρο το βιβλίο μπορεί να εξασφαλίσει σε κάποιον καθαρό νερό για μια τετραετία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα