Ο αστυνομικός που δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ στην Βρετανία στέλνει ένα αινιγματικό μήνυμα

Ο αστυνομικός που δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο του 2018 έγραψε ένα αινιγματικό tweet για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο αστυνομικός Νικ Μπέιλι νοσηλεύτηκε όντας δηλητηριασμένμος, μετά την επίθεση εναντίον του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλισμπερι, στο νότιο τμήμα της Αγγλίας.

Την Πέμπτη, απάντησε σε ένα tweet του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον που καταδικάζει τη ρωσική κυβέρνηση

και υπόσχεται να ”συνεργαστεί με διεθνείς εταίρους για να διασφαλίσει τη δικαιοσύνη.”

Ο Μπέιλι έγραψε: «Έχω τόσα που θέλω να πω για αυτό το tweet. Αλλά δεν μπορώ και δεν θα το κάνω».

I have so much that I want to say about this tweet. But I can’t, and I won’t. https://t.co/1ZzDzl5WKa

Nick Bailey (@DSNickBailey) September 2, 2020

Η σύζυγός του απάντησε επίσης στα σχόλια του Τζόνσον. ”Η δικαιοσύνη θα ήταν ωραία. Οι πράξεις όμως είναι πιο δυνατές από τα λόγια”, έγραψε η Σάρα Μπέιλι.

«Έχουν περάσει σχεδόν 2,5 χρόνια από τα γεγονότα στο Σάλσμπουρι και δεν υπήρξε δικαιοσύνη για κανέναν από εμάς. Και τώρα συνέβη ξανά», συνέχισε.

Ο Μπέιλι ήρθε σε επαφή με τον Νοβιτσόκ ενώ διερευνούσε τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ, πρώην πράκτορα της KGB που κατέληξε να εργάζεται για τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Οι εισαγγελείς του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν το 2018 ότι είχαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να κατηγορήσουν δύο Ρώσους για συνωμοσία για δολοφονία, αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση για έκδοση των ανδρών επειδή το ρωσικό σύνταγμα δεν το επέτρεπε.

Το Κρεμλίνο αρνείται συνεχώς τη συμμετοχή σε αυτές τις επιθέσεις υψηλού προφίλ. Ωστόσο, οι δυτικές κυβερνήσεις, οι ανεξάρτητοι ερευνητές και οι παρατηρητές της Ρωσίας βλέπουν ένα σταθερό μοτίβο συμμετοχής του ρωσικού κράτους σε δολοφονίες εντός και εκτός της χώρας.

Ο Ναβάλνι, υπεύθυνος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο οποίος έχει φυλακιστεί επανειλημμένα και έχει περάσει πολλά χρόνια υπό κράτηση για την οργάνωση πολιτικών διαμαρτυριών,βρίσκεται επί του παρόντος σε νοσοκομείο του Βερολίνου, αφού αρρώστησε κατά την πτήση του από την πόλη Τομσκ της Σιβηρίας προς τη Μόσχα.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είχε δηλητηριαστεί με έναν παράγοντα χημικών νεύρων από την ομάδα Novichok, οδηγώντας σε καταδίκη από ηγέτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.

Πηγή: CNN

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ: Έξι αντίπαλοί του Κρεμλίνου που φαίνεται πως έπεσαν θύματα δηλητηρίασης όπως ο Ναβάλνι Διεθνείς αντιδράσεις για τη «σοκαριστική» δηλητηρίαση του Ναβάλνι Ρώσοι γιατροί σε Γερμανούς για Ναβάλνι: Δώστε μας στοιχεία ότι δηλητηριάστηκε
Keywords
Τυχαία Θέματα