Ο Αμπντεσλάμ στους ανακριτές: Τι είπε για τον αδελφό του Μπραχίμ - Ο ρόλος του Αμπαούντ

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο βασικός ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Βέλγιο και οδηγήθηκε στις βελγικές εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να καταθέσει, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να "εκδοθεί στη Γαλλία το συντομότερο δυνατόν", σύμφωνα με τον συνήγορό του του Σβέν Μαρι.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ευρώπη μετά τις επιθέσεις της 13ης
Νοεμβρίου στο Παρίσι, συμφώνησε να συνεργαστεί με την αστυνομία μετά τη σύλληψή του, ωστόσο όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του έχουν ήδη δημιουργήσει αντιφάσεις.

Η σχέση του με τον Αμπντελχαμιντ Αμπαούντ

Ερωτηθείς για το ρόλο του Αμπντελχαμιντ Αμπαούντ, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είναι ο ιθύνων νους των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, επιβεβαίωσε ότι ήταν πράγματι ο υπεύθυνος των επιθέσεων.

Ωστόσο ανέφερε ότι έχει συναντηθεί με τον Αμπντελχαμιντ Αμπαούντ μόνο μια φορά στη ζωή του: "Είδα τον Αμπαούντ στο Σαρλερουά τη νύχτα της 11ης - 12ης Νοέμβριου 2015. Αυτή είναι η μόνη φορά που τον είδα στη ζωή μου." Ωστόσο, οι δύο άνδρες είχαν καταδικαστεί για ληστεία που είχαν διαπράξει από κοινού το 2010.

Η σχέση του με τον Λαχραουί

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, φέρεται να είχε μεταβεί στην Ουγγαρία στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να παραλάβει τον Λαχραουί και άλλον έναν άνδρα από έναν προσφυγικό καταυλισμό στη Βουδαπέστη. Μάλιστα διανυκτέρευσε για ένα βράδυ σε ξενώνα της επαρχίας Κίτσινγκεν της Βαυαρίας και μαζί του ήταν άλλοι δυο άνδρες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Βαυαρίας Βίλχελμ Σμιντμπάουερ, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους δύο να ήταν ο Λαχραουί.

Ο Αμπντεσλάμ αναφέρθηκε στο βράδυ της 13ης Νοεμβρίου και στην αποστολή του να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μαζί με άλλους τρείς έξω από το Stade de France. Ο Αμπντεσλάμ είπε ότι γνώριζε τον Μπιλάλ Χαντφί, όμως δεν ήξερε "τους άλλους δύο Ιρακινούς".

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο Αμπντεσλάμ προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από την οργάνωση της 13 Νοεμβρίου και επανέλαβε ότι ο αδελφός του Μπραχίμ ήταν πιο κεντρικός χαρακτήρας. Εκείνος ήταν που του ζήτησε να "ενοικιάσει αυτοκίνητα και ξενοδοχεία" και να λάβει τα απαραίτητα χρήματα για να καλύψει όλα του τα έξοδα με σκοπό να «τοποθετήσει την ζώνη με εκρηκτικά" για το Stade de France.

"'Έπρεπε να μπω στο γήπεδο ως φίλαθλος, όμως δεν είχα εισιτήριο", είπε στους ανακριτές. "Εγκατέλειψα την αποστολή μου όταν πάρκαρα το αυτοκίνητο. Άφησα στο γήπεδο τους τρεις συνεπιβάτες μου κι έφυγα. Περιφερόμουν άσκοπα. Μετά, αφού πήγα στο μετρό, επικοινώνησα με τον Μοχάμεντ Αμπρίνι".

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Αμπντεσλάμ είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους πριν οι δύο φίλοι του, Μοχάμεντ Αμρί και Χαμζά Ατού, τον παραλάβουν από το Παρίσι και κατευθυνθούν προς το Βέλγιο. Ο Αμπντεσλάμ βρήκε καταφύγιο στον Μοχάμεντ Μπελκαΐντ στο Σκάρμπεκ και το Φορέτ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα