Πεντάγωνο: Νεκρός σε επιδρομή στη Συρία ο δεύτερος στην ιεραρχία του ISIS και άλλα στελέχη

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, ανακοίνωσε ότι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν αριθμό υψηλόβαθμων στελεχών του ISIS μέσα στην τελευταία εβδομάδα, περιλαμβανομένου του φερόμενου ως δευτέρου στην ιεραρχία της οργάνωσης.

Κατά τον Κάρτερ, οι θάνατοι του Αμπντούλ Ραχμάν Μουσταφά αλ Καντούλι και άλλων μελών του «υπουργικού συμβουλίου» της οργάνωσης θα προκαλέσουν προβλήματα στις επιχειρήσεις του. Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ο Καντούλι, Ιρακινός
γνωστός και ως «Χάτζι Ιμάν», σκοτώθηκε.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σε δημοσίευμα του NBC News γινόταν λόγος για επιδρομή των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων στη Συρία το πρωί της Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, μέλη των Ειδικών Δυνάμεων έφτασαν στην περιοχή με ελικόπτερα και έστησαν ενέδρα στον Καντούλι, ο οποίο πέρασε με αυτοκίνητο. Όπως είπαν, έγινε προσπάθεια να αιχμαλωτιστεί, ωστόσο υπήρξε κλιμάκωση και ο ίδιος, όπως και άλλα τρία άτομα στο αυτοκίνητο, σκοτώθηκαν.

Το εν λόγω στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν γνωστό με πολλά ψευδώνυμα (μεταξύ των οποίων και «Αμπού Αλάα»).

Ο Ιρακινός, τουρκμενικής καταγωγής, Καντούλι, ήταν αρχικά μέλος της αλ Κάιντα στο Ιράκ, «προκατόχου» του ISIS, εκτελώντας χρέη υπαρχηγού στον Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουϊ, καθώς και καθήκοντα τοπικού αρχηγού στη Μοσούλη, που είναι υπό τον έλεγχο του ISIS από το 2014. Ήταν επικηρυγμένος από τις αμερικανικές αρχές για επτά εκατ. δολάρια, ενώ στο Ισλαμικό Κράτος εντάχθηκε μετά την αποφυλάκισή του από φυλακή στο Ιράκ το 2012. . Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας τον περιέγραψε ως «ανώτερο διοικητή», που εκτελούσε καθήκοντα «υπουργού Οικονομικών» και ήταν επίσης υπεύθυνος για «εξωτερικά ζητήματα».

Κατά τον Κάρτερ, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν και άλλους ανώτερους αξιωματούχους του Ισλαμικού Κράτους μέσα στις τελευταίες ημέρες- περιλαμβανομένου και του «Αμπού Σάρα», στα καθήκοντα του οποίου περιλαμβάνονταν οι πληρωμές μαχητών στο βόρειο Ιράκ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα