Ο David Bowie δεν ήταν ο μόνος: 5 διάσημες προσωπικότητες που απέρριψαν τιμές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Ο David Bowie (ο Starman της καρδιάς μας) πέθανε σαν σήμερα το 2016 και ανάμεσα σε αφιερώματα και βιογραφίες προσέξαμε ότι το 2000, ανήμερα των γενεθλίων της Ελισάβετ, είχε απορρίψει την τιμή OBE (Order of the British Empire), η οποία δίνεται από τη βασίλισσα σε μια προσωπικότητα για τον επιδραστικό της ρόλο σε δραστηριότητες επιχειρηματικές, φιλανθρωπικές κ.ά. Ο λόγος; Δεν έβρισκε νόημα σε αυτό και δεν θεωρούσε ότι γι′ αυτό δούλεψε σε όλη την καριέρα του.

Ωστόσο,

ο David Bowie δεν ήταν ο μόνος που έχει απορρίψει μια τέτοια ή αντίστοιχη τιμή από τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας. Ας θυμηθούμε 5 ακόμη που το τόλμησαν.

Ken Loach

Ο σκηνοθέτης απέρριψε την ίδια τιμή με τον David Bowie το 1977. «Απέρριψα την OBE επειδή αν κοιτάξεις ποιοι την κατέχουν, δεν είναι ένα κλαμπ στο οποίο θες να συμμετέχεις», είχε δηλώσει σχετικά σε συνέντευξή του στο Radio Times το 2001.

Danny Boyle

Ο σκηνοθέτης απέρριψε μια τιμητική διάκριση που του δόθηκε από το Παλάτι μετά τη σκηνοθεσία του στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, λέγοντας: «Απλώς δεν είναι εγώ αυτή η τιμή», εξηγώντας ότι γι′ αυτή την τελετή δούλεψαν χιλιάδες άνθρωποι και όχι μόνο ο ίδιος.

Jon Snow

Ο γνωστός δημοσιογράφος απέρριψε την OBE, λέγοντας ότι πιστεύει πως οι δημοσιογράφοι δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν τιμές από εκείνους στους οποίους αναφέρονται στη δουλειά τους.

Paul Weller

Ο μουσικός απέρριψε την τιμή CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire) το 2006. Ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι «ο Paul εξεπλάγην ευχάριστα αλλά δεν είναι για εκείνον αυτά».

Stephen Hawking

Ο Hawking αποκάλυψε το 2008 ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’90 αρνήθηκε την πρόταση από το Παλάτι για να του δοθεί κάποια τιμή πιθανότατα, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, επειδή εξαιτίας του τρόπου που χειρίζεται η βρετανική κυβέρνηση τη χρηματοδότηση του επιστημονικού κλάδου.

(Με πληροφορίες από τη HuffPost UK)

Keywords
Τυχαία Θέματα